16 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
A murit îndrăgitul cântăreț italian Toto Cutugno
A murit îndrăgitul cântăreț italian Toto Cutugno

Îndrăgitul cântăreț italian a murit marți, 22 august 2023, la vârsta de 80 de ani, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat.

Anunțul despre decesul acestuia a fost făcut de managerul său, Danilo Mancuso, care a spus că "după o boală îndelungată, starea cântărețului s-a agravat în ultimele luni".

Salvatore Cutugno cunoscut publicului sub numele Toto Cutugno, este un cântăreț și compozitor italian de muzică ușoară. Are peste 400 de melodii compuse și peste 100 de milioane de discuri vândute în întreaga lume. Este primul cantautor care a câștigat marele premiu al Festivalului de la Sanremo (în 1980) și singurul cantautor italian care a câștigat marele premiu la Eurovision în secolul XX.

Artistul italian a cântat pentru prima oară în România în 1993, la Festivalul Cerbul de Aur de la Braşov, unde a impresionat publicul din ţara noastră cântând în limba română melodia populară "Ciobănaş cu trei sute de oi". A revenit de numeroase ori în România, declarând: ''Sunt foarte legat emoţional de această ţară, pentru că am cunoscut mulţi români, cu care am lucrat şi am colaborat foarte bine. În România mă simt ca acasă''.


Articole înrudite