Dicţionarul britanic „Collins” a anunţat cuvântul anului 2020 Recomandat

Marți, 10 Noiembrie 2020 12:44
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dicţionar britanic al limbii engleze „Collins English Dictionary” a numit drept cuvântul principal al anului 2020 „lockdown” sau regimul de izolare, introdus în mai multe ţări din cauza situaţiei răspândirii coronavirusului.
Experţii au ales acest cuvânt, deoarece o astfel de experienţă „a unit miliarde de oameni din întreaga lume”. Lexicografii au numărat peste 250.000 de utilizări ale cuvântului „lockdown” în 2020, faţă de 4.000 de utilizări ale acestuia în anul anterior. „Lockdown - măsurile restrictive de izolare care au fost luate de autorităţile din întreaga lume cu scopul reducerii răspândirii COVID-19 - este declarat cuvântul anului 2020 de către Collins”, se afirmă într-un comunicat publicat pe site-ul dicţionarului britanic.
Se menţionează că pe lista concurenţilor la titlul „cuvântul anului” au fost incluse şi alte cuvinte şi expresii legate de pandemie, ca de exemplu „coronavirus”, „key worker”, „forglough”, „social distancing” şi „self-isolation”. Dar au existat şi cuvinte de alt tip, precum „TikToker” - numele utilizatorului activ al reţelei de socializare TikTok, relatează Agenţia de Presă RADOR.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu