22 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
O pensionară de 80 de ani din Anglia face anual un tur călare de peste 900 kilometri
O pensionară de 80 de ani din Anglia face anual un tur călare de peste 900 kilometri

În fiecare an, Jane Dotchin îşi face bagajele şi pleacă într-o călătorie epică de la casa ei de lângă Hexham, Northumberland, până în Inverness, Scoţia.
Din 1972, Jane, în vârstă de 80 de ani, se îndreaptă în această călătorie anuală pe calul ei de 13 ani, Diamond, călătorind 600 de mile călare. Jane parcurge de la 20 până la 30 de kilometri în fiecare zi şi peste noapte campează într-un cort, pelerinajul său fiind de şapte săptămâni. În această perioadă, curajoasa octogenară are o dietă austeră format din terci, prăjituri de ovăz şi brânză şi foloseşte un telefon mobil vechi care are o baterie minune ce ţine şase săptămâni – deşi semnalul poate fi o mare problemă.
Calul Diamond de 13 ani, poartă în spinare pe Jane, care are o problemă cu un ochi pe care îl ţine acoperit, bagajele, dar şi pe al treilea explorator, câinele Dinky, din rasa Jack Russel Terrier, care are şi el un handicap al picioarelor din faţă. În descrierea peripeţiilor sale, Jane spunea că: “Trebuie să fii atent când mergi pe marginea drumului pentru că sunt sticle, cutii goale şi alte gunoaie... Când Diamond calcă pe cutii goale, se sperie şi are obiceiul să o ia razna, aducerea lui înapoi pe drum fiind dificilă”.
Doamna Jane Dotchin a primit premiul “The British Horse Society” pentru pentru “spiritul ei independent şi anii de drumeţie” şi despre care a declarat că a fost o reală surpriză.
Jane, care înainte de pensionare a condus o şcoală de echitaţie, îşi finalizează călătoria în fiecare toamnă, deoarece se bucură în special de peisajul rural plin de linişte şi prospeţime naturală şi de prieteni cărora le oferă numai vizite surpriză.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite