Schimbări majore în aplicaţia Google Maps Recomandat

Luni, 30 Mai 2022 13:14
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Google Maps Street View a împlinit 15 ani, iar Google a profitat de această ocazie pentru a anunţa o cameră complet nouă, care va aduce serviciul de înregistrare stradală în noi regiuni.
Camerele anterioare Street View au fost montate pe spatele unei cămile, au fost plimbate cu un snowmobil şi chiar au fost duse în spaţiu, dar există încă o mulţime de zone pe care serviciul nu le-a cartografiat. Potrivit blogului oficial Google, noua cameră speră să schimbe asta prin micşorarea dispozitivului la dimensiunile unei pisici de casă.
Nu numai că este mică, dar este şi relativ uşoară, cântărind doar 6,8 kg - mai ales în comparaţie cu dispozitivul Trekker de 20 kg pe care Google îl foloseşte în prezent în zonele îndepărtate. O parte din această reducere a greutăţii se datorează designului modular al camerei. În loc să fie un dispozitiv care poate face totul şi, ca rezultat, să fie greu, acest nou snapper Street View poate fi personalizat, permiţând cartografilor să adauge şi să elimine componente după cum este necesar.
Google speră că acest nou design, mai uşor, va permite Street View să se aventureze în noi regiuni, cum ar fi până la vârfuri muntoase sau în inima pădurilor tropicale – sau chiar pe străzile mai înguste ale oraşelor.
Nici priveliştea de pe şosea nu este uitată. Această nouă cameră poate fi, de asemenea, montată pe orice vehicul cu portbagaj şi operată de pe un dispozitiv mobil - nu este nevoie de alt echipament specializat. Google spune că acest lucru ar trebui să îi ajute să găsească mai mulţi hibrizi durabili sau vehicule complet electrice care să funcţioneze ca parte a flotei sale, precum şi să extindă serviciul cu noi parteneri.
În acest moment, noua cameră este în curs de pilotare, dar planul este ca snapper-ul să devină o parte cu drepturi depline a flotei Google Street View anul viitor.
Pentru cei care urmăresc o actualizare mai imediată a Street View, Google a anunţat, de asemenea, că funcţia de călătorie în timp a Street View este acum disponibilă în aplicaţia mobilă. Această funcţie era anterior exclusivă pentru PC şi le permite utilizatorilor Google Maps să deschidă imagini vechi arhivate, astfel încât să poată explora o versiune anterioară a unei anumite locaţii.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu