Un crocodil de la un parc zoo din Tunis a fost omorât cu pietre de vizitatori

 
Luni, 06 Martie 2017 00:00
Publicat în Mozaic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un crocodil dintr-un parc zoo din capitala tunisiană a fost ucis cu pietre de vizitatori, a anunţat municipalitatea din Tunis, denunţând un "comportament sălbatic", relatează AFP.
"Un grup de vizitatori la zoo a aruncat cu pietre în capul unui crocodil, ceea ce a provocat o hemoragie internă şi i-a cauzat moartea", a informat primăria într-un comunicat pe pagina sa de Facebook.
Informaţia a fost însoţită de fotografii cu animalul însângerat.
Crocodilul a fost ucis de două pietre mari care l-au lovit în apropierea unui ochi, a precizat pentru AFP dr. Amor Ennaifer, veterinar şi responsabil al parcului zoo Belvedere.
"Este teribil. Nici nu vă imaginaţi ce îndură animalele din partea unora dintre vizitatori", a adăugat el.
Comportamentul numeroşilor vizitatori ai parcului zoo Belvedere, situat într-un mare parc eponim în centrul Tunis, este în mod frecvent denunţat pe reţelele sociale.
"Cetăţenii lasă în urma lor deşeuri, saci de plastic (...) Aruncă cu pietre în lei şi hipopotami", a adăugat dr. Ennaifer.
"Bineînţeles, există panouri şi agenţi de pază, dar asta nu este suficient, mai ales în această perioadă de vacanţe şcolare. Dar există peste 150 de specii în parcul zoo, nu putem pune un agent de pază în faţa fiecărei cuşti", a mai spus el.
"Trebuie ca oamenii să devină conştienţi că trebuie să respecte animalele", a subliniat el.
Anul trecut, difuzarea unor imagini în care parcul era plin de deşeuri, precum sticle de plastic în bazine, a provocat un scandal. Conducerea a precizat atunci că adună gunoaiele zilnic şi a estimat că vizitatorii erau responsabili pentru această "situaţie catastrofică".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu