19 IUNIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

România a consemnat în aprilie, comparativ cu martie, cea mai puternică scădere a volumului vânzărilor de retail din UE, de 3,2%, în timp ce la nivelul celor 28 de state comunitare a fost înregistrat un avans de 0,6%.
Scăderi semnificative, dar mai reduse decât România, au fost raportate de Malta, cu 2,6%, precum şi de Germania şi Portugalia, ambele cu 0,9%, se arată într-un comunicat al Eurostat, biroul de statistică al Comisiei Europene.
Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în această perioadă de Letonia, cu 2,5%, Marea Britanie, cu 2,1%, Estonia, Franţa şi Slovenia, toate trei cu 1,4%.
În zona euro, formată din 18 state membre UE, comerţul cu amănuntul a crescut în aprilie, faţă de martie, cu 0,4%.
Raportat la aceeaşi lună a anului trecut, volumul vânzărilor de retail a crescut în aprilie cu 3,4% în UE şi cu 2,4% în zona euro.
În România, creşterea s-a situat în acest interval la 4,6%, în timp ce singura ţară care a raportat scădere este Portugalia, cu 0,4%.
Cele mai puternice rate de creştere au fost consemnate în Letonia, cu 10,5%, Estonia, cu 9,3%, Marea Britanie, cu 8,4%, şi Lituania, cu 8%.


Articole înrudite