Comisia Europeană: OMV nu trebuie să plătească taxa de solidaritate în România Recomandat

 
Luni, 30 Ianuarie 2023 22:43
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană a confirmat că, potrivit regulamentului, compania austriacă OMV Petrom nu trebuie să plătească taxa de solidarate către statul român.

Răspunsul a venit în urmă cu puţin timp şi spune că regulamentul a fost transpus corect. 

„Codurile CAEN citate în Ordonanţa de Guvern respectă activităţile prevazute în regulament. Al treilea punct pe care îl intrebase Ministerul de Finaneţe era despre comercializare produselor finite, dacă poate să fie trecută în cifra de afaceri, însă aici este nevoie de o întalnire cu Guvernul”, mai precizează surse apropiate de dosar.

Ministerul Finanţelor a solicitat Comisiei Europene clarificări în privinţa regulamentului european transpus în legislaţia naţională, prin ordonanţa adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuţiei de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze şi cărbune. Clarificările au vizat modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri, şi ar putea fi decisive în stabilirea poziţiei autorităţilor fiscale în cazul OMV Petrom, companie care a transmis că nu este obligată să achite această taxă.

Şeful ANAF, Lucian Heiuş, a anunţat recent că au fost începute verificările asupra modului în care este calculată cifra de afaceri, nu numai a companiei OMV Petrom, ci a tuturor companiilor care pot intra sub incidenţa OUG 186, precizând că nu are nicio legătură activitatea desfăşurată de OMV Petrom din România cu una desfăşurată de OMV în Austria legat de această contribuţie de solidaritate.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu