Enel ar putea deschide peste 700 de staţii electrice în România Recomandat

Marți, 25 Septembrie 2018 00:00
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Italienii de la Enel ar putea investi în următorii 3-4 ani circa 15 de milioane de euro în staţii electrice în România, planuri mai concrete urmând a fi anunţate la mijlocul lunii noiembrie, scrie ZF, citat de Mediafax.
În contextul în care Enel are pentru 2022 un plan de 300 de milioane de euro pentru montarea a 14.000 de staţii în Italia, prin intermediul investiţiei din România italienii ar putea ajunge la o reţea de peste 700 de staţii pe plan local, potrivit estimărilor ZF.
"Este mult interes şi în zona constructorilor auto prezenţi în România. Planurile pot varia mult şi în funcţie de modul în care răspunde piaţa, dar este posibil ca în următorii 3-4 ani să realizăm investiţii de 15 de milioane de euro. Nu vrem o reţea doar în zona în care suntem noi activi pe zona de distribuţie, ci vrem să fim peste tot în România. Veţi putea merge de la nord la sud şi de la est la vest cu maşina electrică", a declarat Francesco Venturini, directorul Enel X, divizia de soluţii inteligente a grupului Enel.
Grupul italian de utilităţi Enel a terminat primul semestru al anului cu venituri de 614 milioane de euro pentru operaţiunile din România, cu 11% mai mari faţă de anul trecut, după cum arată datele incluse în raportul semestrial al companiei. Enel este prezent în România pe piaţa distribuţiei şi furnizării de energie electrică având un portofoliu de peste 2,8 milioane de consumatori, majoritatea casnici. Acest portofoliu de clienţi este împărţit în trei regiuni, Muntenia Sud (Bucureşti), Banat şi Dobrogea. Veniturile se referă doar la activitea de furnizare şi distribuţie a energiei în contextul în care Enel este şi unul dintre cei mai mari jucători din piaţa energiei regenerabile din România cu un portofoliu de active de 534 MW, din care 489 MW în parcuri eoliene şi 36 MW în proiecte solare.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu