La ce să fii atent la înmatricularea unei companii în România Recomandat

Vineri, 03 Februarie 2023 16:59
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Finalul anului 2022 a adus modificări substanţiale prin intrarea în vigoare a Legii 265/2022 privind Registrul Comerţului în România şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative cu incidenţă asupra înregistrării în Registrul Comerţului în România. Printre modificările de care ar trebui să ţii cont la constituirea unei societăţi în România se numără înlăturarea cerinţei de vărsare integrală a aportului la capitalul social al unei societăţi cu răspundere limitată în România, existenţa unei singure declaraţii-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităţilor necesare pentru înregistrarea unei societăţii în România şi înlăturarea cerinţei de depunere a specimenului de semnătură. Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial şi înregistrarea în Registrul Comerţului în România care vă poate îndruma în procedura de înfiinţare a unei societăţi în România,  pregătirea şi depunerea documentelor necesare la Registrul Comerţului competent din România.
Conform noilor reglementări din Legea 265/2022, este obligatorie vărsarea de către asociaţii unei societăţi cu răspundere limitată în România a 30% din valoarea capitalului social subscris nu mai târziu de 3 luni de la dată la care se va proceda la înmatricularea unei companii în România şi înainte de a începe operaţiuni în numele societăţii cu răspundere limitată în România.
Diferenţa de capital social subscris va fi vărsată pentru aportul în numerar, în termen de 12 luni de la dată înregistrării unei companii în România şi pentru aportul în natură, în termen de cel mult 2 ani de la dată  înfiinţării unei societăţi în România.
Societatea Românească de Avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii este recunoscută pentru serviciile juridice oferite la cel mai înalt nivel în domeniul dreptului comercial şi corporatist, asistând numeroşi clienţi cu  înmatricularea unei companii în România şi înregistrarea menţiunilor la Registrul Comerţului din România.
O altă modificare adusă de Legea 265/2022 constă în depunerea unei singure declaraţii-tip pe propria răspundere privitoare la îndeplinirea formalităţilor necesare pentru înregistrarea unei societăţi în România în Registrul Comerţului competent din România. De asemenea, toate formalităţile de înregistrare pot fi efectuate electronic, prin intermediul portalului online al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.
În plus, înlăturarea specimenului de semnătură este un aspect important în contextul modificărilor legislative nou introduse, având în vedere faptul că raţionamentul adoptării prezenţei legi este reprezentat de simplificarea procedurii de înregistrare a unei societăţi în România.
Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii recomandă apelarea la serviciile unui avocat specializat în drept comercial şi înregistrarea în Registrul Comerţului în România care vă poate îndruma în legătura cu procedura de constituire a societăţii în România, oferi consultanţă cu privire la diferite aspecte de drept societar,  precum şi efectuarea oricăror modificări corporative la Registrul Comerţului competent din România. (sursa: Societatea Românească de avocatură Pavel, Mărgărit şi Asociaţii)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu