05 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
«Ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, pe care le putem depăşi doar dacă rămânem uniţi!»
«Ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent, pe care le putem depăşi doar dacă rămânem uniţi!»

Provocările de securitate din această perioadă sunt "fără precedent" şi pot fi depăşite doar prin unitate, a transmis, luni, preşedintele Klaus Iohannis, într-un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Naţional, care a fost prezentat, la ceremonia organizată în Piaţa Tricolorului, de Mihai Şomordolea, consilier de stat la Departamentul Securităţii Naţionale - Secretariat CSAT.
"Arborarea Drapelului Naţional alături de cele ale naţiunilor cu care ţara noastră împărtăşeşte aceleaşi valori democratice şi împreună cu care este membră a NATO şi a Uniunii Europene reprezintă o recunoaştere a contribuţiei României la efortul comun de asigurare a securităţii şi a prosperităţii comunităţii europene şi euro-atlantice", a subliniat şeful statului.
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a evidenţiat, la rândul său, nevoia de a cinsti simbolurile statului. "Prin acest comportament ne arătăm respectul pentru statul şi poporul român, pentru istoria noastră naţională şi pentru cei care s-au jertfit de-a lungul timpului, pentru ţară", a arătat el.
Potrivit primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, "nu trebuie să uităm niciodată că suntem mai mult decât propria noastră persoană". "Unii şi-au dat viaţa pentru ca noi să fim ceea ce suntem azi. Să nu uităm niciodată de cei care au fost înaintea noastră aici", a afirmat edilul.
Printre cei care au participat la ceremonie s-au mai numărat şeful Statului Major al Apărării, Daniel Petrescu, ministrul Economiei, Ştefan-Radu Oprea, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan-Gruia Ivan, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, subprefectul Capitalei Diana Artene şi Cristian Popescu-Piedone.
Ziua Drapelului Naţional a fost sărbătorită în Piaţa Tricolorului, din faţa Palatului Cercului Militar Naţional.
În cadrul acestei ceremonii, organizată de Ministerul Apărării Naţionale împreună cu Instituţia Prefectului Capitalei şi Primăria Municipiului Bucureşti, Drapelul Naţional a fost binecuvântat de un preot militar şi a fost ridicat pe catarg, în acordurile imnului naţional.
Ceremonii similare au loc luni în municipiile reşedinţă de judeţ şi în localităţile din ţară în care sunt unităţi militare.
Ziua Drapelului Naţional a fost proclamată prin lege în 1998 şi este sărbătorită în fiecare an la data de 26 iunie, notează Agerpres.


Articole înrudite