România plantează pentru mâine! OMV Petrom plantează 70.000 de copaci în luna noiembrie Recomandat

Vineri, 01 Noiembrie 2019 10:39
Publicat în National
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

OMV Petrom demarează, în această toamnă, o amplă campanie de plantare - „România plantează pentru mâine”. Campania se desfăşoară în 7 judeţe din ţară, în parteneriat cu 7 ONG-uri de mediu. În noiembrie, angajaţii companiei, alături de alţi voluntari, vor planta 70.000 de copaci pe o suprafaţă de 13,5 hectare.
Începând din 2008, OMV Petrom este unul dintre cei mai mari promotori privaţi ai acţiunilor de plantare, cu peste 700.000 de copaci plantaţi pe o suprafaţă de 140 de hectare până în prezent. Pădurile au un rol important în absorbţia şi stocarea dioxidului de carbon (CO2) din atmosferă, de aceea plantarea copacilor ca mod de protejare şi păstrare a pădurilor este o soluţie cheie bazată pe natură, pentru a preîntâmpina riscurile ce survin în urma schimbărilor climatice. OMV Petrom îşi propune să continue campaniile de plantare şi în următorii 3 ani.
Acţiunile de plantare se vor derula în parteneriat 7 ONG-uri: Act for Tomorrow, Mai Mult Verde, Pădurea Copiilor, Plantăm Fapte Bune în România, Viitor Plus, Asociaţia pentru ecologie şi turim Pro Eco-Tur Galaţi şi Parcul Natural Văcăreşti. De asemenea, acestea vor asigura mentenanţa zonelor plantate în următorii 2-3 ani.
Cele 8 plantări vor avea loc după cum urmează:
- 2 noiembrie: Corbu (Constanţa) şi Bistreţ (Dolj);
- 16 noiembrie: Vânătorii Mici (Giurgiu), Grindu (Ialomiţa) şi Parcul Văcăreşti (Bucureşti);
- 23 noiembrie: Mârşani (Dolj) şi Tinosu (Prahova);
- 30 noiembrie: Videle (Teleorman).
Voluntarii se pot înscrie pe site-ul https://www.taraluiandrei.ro.
Această campanie contribuie la susţinerea a trei obiective din Agenda 2030 de Dezvoltare Durabilă: (13) Acţiunea asupra Climei, (15) Viaţa pe Pământ şi (17) Parteneriate pentru Realizarea Obiectivelor.
Pentru mai multe informaţii despre plantare şi despre programele de responsabilitate socială ale OMV Petrom, puteţi accesa site-ul https://www.taraluiandrei.ro.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu