25 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
România va asigura preşedinţia grupului statelor UE care susţin domeniul nuclear
România va asigura preşedinţia grupului statelor UE care susţin domeniul nuclear

România va asigura în următorii doi ani preşedinţia grupului statelor UE care susţin domeniul nuclear, potrivit Departamentului pentru Energie. Vineri a avut loc la Luxembourg reuniunea miniştrilor energiei din UE, reuniune la care România a fost reprezentată de ministrul de resort, Răzvan Nicolescu. Principala temă a reuniunii a fost securitatea energetică, în noul context regional.
Totodată, în marja reuniunii Consiliului Energiei, vineri dimineaţă, a avut loc şi o reuniune a grupului statelor membre UE care susţin energia nucleară.
La propunerea ministrului Economiei din Cehia şi cu acordul tuturor celorlalţi miniştri, ministrul român, Răzvan Nicolescu, a primit propunerea, în numele României, de a asigura preşedinţia grupului statelor membre UE care susţin domeniul nuclear, pentru următorii 2 ani.
„Am acceptat cu plăcere propunerea făcută României. Este o dovadă de încredere pentru dezvoltările noastre din domeniul nuclear. Suntem printre puţinele state ale lumii care au în ciclu nuclear complet. Va trebui să impunem pe agenda europeană domeniul nuclear că parte a soluţiei pentru a face faţă cu succes provocărilor europene actuale în domeniul securităţii energetice şi al schimbărilor climatice”, a declarat ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.
Din grupul statelor UE care susţin energia nucleară fac parte Marea Britanie, Franţa, Polonia, Spania, Finlanda, Cehia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Ungaria, Olanda, Belgia şi România. Acest grup se reuneşte de câteva ori pe an.


Articole înrudite