23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
100 de parlamentari vor primi 100 de stagiari din Basarabia
100 de parlamentari vor primi 100 de stagiari din Basarabia

100 de tineri basarabeni aflaţi la studii în România vor face stagii de pregătire timp de trei luni de zile la Parlamentul de la Bucureşti. La evenimentul de lansare a proiectului de internship au fost prezenţi o bună parte dintre cei 100 de senatori şi deputaţi care vor primi stagiari.
„Mă bucură şi îmi conferă mult optimism să văd că parlamentari din partea tuturor partidelor politice au răspuns afirmativ invitaţiei noastre de a primi. Este obligaţia noastră să ne asigurăm că studenţii basarabeni în diverşi ani de studii la facultăţile din România beneficiază de atenţia privilegiată a reprezentanţilor statului român. În 2018 marcăm Anul Centenar al Marii Uniri prin toate modalităţile, prin 100 de stagiari din Basarabia la 100 de parlamentari ai României. Ei sunt generaţia de basarabeni care la momentul pe care ni-l dorim cât mai apropiat al Unirii, vor fi deja acomodaţi cu sistemul de lucru al instituţiilor publice româneşti”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.
Demnitarii care participă la proiect sunt deja înscrişi în grupul interparlamentar Prietenii Unirii şi aparţin unui larg spectru politic şi ideologic, de la stânga la dreapta, precum şi minorităţilor naţionale reprezentate în forul legislativ al României. Criteriile de selecţie au fost onestitatea şi probitatea profesională. De cealaltă parte, cei 100 de studenţi basarabeni provin din centre universitare din toată România, precum Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Timişoara, Arad, Ploieşti sau Braşov şi studiază la facultăţi de diferite profiluri şi specializări.
Proiectul de internship este o iniţiativă a Alianţei pentru Centenar, derulată în colaborare cu Prietenii Unirii.


Articole înrudite