20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
ALDE are un nou preşedinte
ALDE are un nou preşedinte

Preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) ales în 2019, Daniel Olteanu, şi-a dat demisia din funcţie săptămâna trecută. Se pare că decizia acestuia vine după ce membrii Biroului Politic Naţional (BPN) ALDE au fost revoltaţi că Olteanu a participat la Şcoala de vară a tinerilor din PMP fără a avea mandat din partea conducerii partidului.

Aşadar, joia trecută, s-a desfăşurat o şedinţă a BPN convocată de majoritatea membrilor acestuia în care s-a luat act de demisia lui Daniel Olteanu şi a fost mandat, conform statutului, ca preşedintele Consiliului Naţional ALDE, Cristian Dima, să preia funcţia de preşedinte al partidului.

cristian dima

Acesta va ocupa funcţia de preşedinte interimar până la organizarea congresului partidului a cărui dată urmează să fie stabilită săptămâna aceasta. În cadrul BPN s-a luat şi decizia denunţării protocolului de fuziune cu Partidul Naţional Liberal. De la încheierea acestui protocol, în luna martie, nu s-au făcut niciun fel de paşi concreţi pentru realizarea fuziunii.

Întrebat despre schimbările din partid, noul preşedinte ALDE, Cristian Dima, a declarat pentru Monitorul de Galaţi: "Prefer să nu comentez despre decizia de a demisiona a lui Daniel Olteanu, însă ce vă pot spune este că în acest moment ne concentrăm pe reconfigurarea şi reaşezarea partidului pe scena politică. O parte însemnată din membrii BPN au solicitat într-adevăr denunţarea protocolului pentru fuziunea cu PNL şi, ca urmare, s-a luat această decizie. Acum ne concentrăm pe organizarea congresului naţional şi pe revigorarea partidului".


Articole înrudite