19 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat apocaliptic al şefului PNL Galaţi: Sunt semne sumbre!
Comunicat apocaliptic al şefului PNL Galaţi: Sunt semne sumbre!

Prin intermediul unui comunicat de presă alarmist, preşedintele PNL Galaţi, deputatul George Stângă atrage atenţia că "Schimbările climatice reprezintă cea mai mare ameninţare cu care ne confruntăm!". Codul Roşu de caniculă emis de ANM pentru Vestul ţării l-a agitat pe deputat şi consideră că "este un record în ceea ce priveşte rapiditatea cu care un asemenea cod a fost emis": "În aceste zile traversăm una dintre cele mai călduroase perioade din istorie. Deja a fost emis primul cod roşu de caniculă din această vară. Este un record în ceea ce priveşte rapiditatea cu care un asemenea cod a fost emis. Problema şi mai gravă este aceea că temperaturile ridicate din această perioadă continuă seceta pe care ţara noastră o traversează de luni bune. Culturile agricole sunt puse în pericol, iar în unele zone, inclusiv judeţul Galaţi, apa a fost raţionalizată - subiect relatat de Monitorul de Galaţi AICI!".

În calitatea sa de preşedinte al Comisiei pentru Mediu şi Echilibru Ecologic din Camera Deputaţilor, George Stângă menţionează că după caniculă vor veni furtuni şi dacă nu se vor lua măsuri acum, consecinţele vor fi dramatice: "Toate aceste lucruri sunt cauzate, în primul rând, de schimbările climatice. Ele nu sunt doar o problemă de mediu, ci reprezintă o ameninţare atotcuprinzătoare, pentru sănătate, pentru agricultură, pentru economie. Furtunile (pentru că după o perioadă lungă de caniculă apar şi aceste fenomene), temperaturile fluctuante, dar şi seceta sunt semne sumbre ale consecinţelor pe care schimbările climatice le au asupra planetei. Dacă nu vom lua măsuri, consecinţele vor fi dramatice. Pentru noi toţi principala provocare este aceea dacă vom avea curajul să acţionăm înainte de a fi prea târziu. Şi modul în care răspundem va avea un impact profund asupra lumii pe care o lăsăm în urmă nu doar pentru noi, ci pentru copiii noştri şi pentru nepoţii noştri".

Conştient că "nu vom ajunge la rezultatele dorite peste noapte", deputatul are speranţă: "Lumea se poate schimba!". "Mulţi vor spune că oamenii nu se vor schimba, că industria nu se va schimba. Eu consider contrariul! Lumea se poate schimba, poate fi mai prietenoasă cu mediul. Doar că trebuie să acţionăm acum. Însă, trebuie să fim sinceri cu noi: nu vom ajunge la rezultatele dorite peste noapte. Adevărul este că poluarea s-a acumulat în atmosfera noastră, pe teritoriul nostru de zeci de ani în urmă. Va dura mult timp până se stabilizează toate problemele ce afectează schimbările climatice. Aceasta este o luptă pe care România trebuie să o ducă, iar ea va solicita implicarea noastră, a tuturor. Vom avea nevoie de oameni de ştiinţă pentru a găsi noi soluţii. Vom avea nevoie de companii care să folosească tehnologii verzi. Vom avea nevoie de constructori care să pună bazele unei noi ere a energiei curate. Parlamentul, la rândul său, va trebui să creeze un cadru legislativ adaptat nevoilor societăţii noastre. Temperaturile din ultimele zile, precum şi prognozele sumbre cu privire la recolta din acest an, ar trebui să ne determine să arătăm că putem schimba lucrurile în bine făcând ceea ce trebuie, protejând mediul, reducând poluarea", a declarat George Stângă.


Articole înrudite