29 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Consilier local preţ de o şedinţă: Instanţa l-a pus în drepturi, dar el şi-a dat demisia
Consilier local preţ de o şedinţă: Instanţa l-a pus în drepturi, dar el şi-a dat demisia
La scurt timp după alegerile locale din 2016, după constituirea Consiliului Local Galaţi, aleşii au fost puşi în situaţia de a decide cine va ocupa fotoliul de consilier rămas liber după ce mandatul de consilier al lui Marius Stan a încetat de drept, ca urmare a pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales, UNPR întrucât fostul primar al Galaţiului a candidat la Senat pe listele PMP. În aceste condiţii, fotoliul de consilier local rămas liber a fost revendicat Ilie Gheţu (UNPR) şi Victor Malinovici (PMP). La vremea respectivă, consilierii au validat mandatul lui Ilie Gheţu, dar după aproape doi ani de procese, Curtea de Alep Galaţi i-a dat câştig de cauza lui Malinovici. „Obligă pârâţii să emită o hotărâre de Consiliu prin care să fie validat mandatul de consilier local al reclamantului (n.r. - Victor Malinovici). Obligă pârâţii în solidar să plătească reclamantului suma de 1.600 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată efectuate la fond (taxa de timbru şi onorariu avocat)”, se arată în soluţia pe scurt a instanţei de judecată. 
Drept pentru care, în şedinţa de Consiliu Local de vineri, 23 noiembrie 2018, Consiliul Local Galaţi a respectat decizia Curţii de Apel Galaţi şi i-a validat mandatul lui 
Victor Malinovici. După ce a depus jurământul, a anunţat că nu v-a participa la votul proiectelor de hotărâre de pe ordinea de zi, spunând că nu cunoaşte conţinutul lor. 
La finalul şedinţei, acesta a luat cuvântul vorbind peste 15 minute despre "spectacolul grotesc" al şedinţelor de consiliu local, a vorbir despre diverse probleme din oraş precum starea jalnică a străzii Calea Prutului şi şi-a încheiat discursul anunţându-şi demisia. 
După ce demisia acestuia va fi înregistrată la secretariatul Consiliului Local, urmează ca partidul căruia îi revine acest fotoliu de consilier, adică UNPR să solicite din nou validarea celui care şi-a pierdut locul, adică Ilie Gheţu.

Articole înrudite