23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cristian Dima (ALDE): ”Nu ştiu de ce, această Ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal creează panică în rândul populaţiei”
Cristian Dima (ALDE): ”Nu ştiu de ce, această Ordonanţă privind modificarea Codului Fiscal creează panică în rândul populaţiei”

După ce Ordonanţa de Urgenţă privind modificarea Codului Fiscal a fost adoptată în şedinţa de Guvern, aceasă măsură a creat dispute în rândul populaţiei, fiind tot mai mulţi români îngrijoraţi de aceste noi măsuri. Actul normativ prevede transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10%.
În cadrul unei conferinţe de presă, preşedintele ALDE Galaţi, Cristian Dima, antreprenor binecunoscut în mediul de afaceri gălăţean, a ţinut să îşi prezinte punctul de vedere referitor la acest subiect controversat, declarând că nu ştie de ce se creează această panică în rândul populaţiei, pentru că această Ordonanţă nu se aplică de mâine, se aplică de la 1 ianuarie 2018, timp care este suficient pentru a fi preluată şi dezbătută şi în Parlament, şi a suferi modificări şi corecturi dacă se demonstrează ar fi ceva neconcordant sau neutil mediului de afaceri.
”În privinţa măsurilor fiscale şi trecerea contribuţiilor datorate de angajator în salariul brut, din calculele noastre, nu am reuşit să identificăm o scădere a veniturilor neteîncasate de către angajat. Nu am reuşit, făcând mai multe simulări pe diverse plafoane de salarii, să constatăm că există vreo scădere. S-a adus în derizoriu şi s-a calculat la suma de 100 lei, nu ştiu ce o fi reprezentând 100 de lei, în ceea ce priveşte elementele de salarizare, dar noi n-am dus lucrurile până acolo calculând până la 100 de lei. S-a calculat la salariul minim, la salariul mediu, la salarii şi contribuţii mai mari de salariul mediu şi n-am constatat nici o scădere, nici o diminuare a veniturilor nete”, a declarat Cristian Dima.

”ALDE şi-a asumat rolul de busolă a economiei şi respectiv a guvernării PSD-ALDE”

”ALDE susţine mediul antreprenorial, am avut discuţii constante şi permanente şi nu am auzit niciun antreprenor să-şi dorească reducerea salariilor cu această ocazie, reducerea salariilor sau bazei salarizării către angajat sau să nu introducă această componentă de contribuţii asigurărilor sociale sau a CAS-ului sau CASS-ului în salariul brut. Nu cred că există această problemă, ba mai mult, precum ştim, la Galaţi, avem prim vicepreşedintele IMM-urilor pe România, Marian Filimon, care este şi membru ALDE, şi am propus o întâlnire cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe respectiv, cu directorul sau conducerea Direcţiei de ANAF Galaţi, în aşa fel încât să putem prelua toate observaţiile, toate propunerile pe care le are mediul de afaceri”, a mai declarat Cristian Dima.


Articole înrudite