20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputat Onuţ Atanasiu: Lecţii de prim – ajutor pentru elevii de gimnaziu şi liceu
Deputat Onuţ Atanasiu: Lecţii de prim – ajutor pentru elevii de gimnaziu şi liceu

Elevii din gimnaziu şi liceu ar putea învăţa cum să se comporte în situaţii limită şi cum să acorde primul ajutor, în cadrul unei noi discipline.
Este vorba de „Educaţie pentru viaţă”, ce ar urma să fie introdusă de anul viitor şi care ar cuprinde un capitol întreg dedicat primului – ajutor. În funcţie de nivelul de învăţământ, ar putea fi până la opt lecţii, pe parcursul unui an şcolar.
În acest sens, a existat o discuţie în cadrul Comisiei de Educaţie din Camera Deputaţilor şi am primit asigurări din partea secretarului de stat care a reprezentat Ministerul Educaţiei că o asemenea măsură va fi prevăzută în noua lege şi că va putea fi aplicată din anul şcolar 2023 -2024.
În prezent, cursurile de prim – ajutor sunt opţionale şi de scurtă durată, în cadrul orelor de biologie.
Cadrele didactice vor beneficia de cursuri de formare pentru noua disciplină, „Educaţie pentru viaţă”. Există deja profesori care au competenţe în domeniu, cum ar fi cei implicaţi în concursul „Sanitarii pricepuţi”. Se ia în calcul şi colaborarea, la această nouă disciplină, cu cadre asociate, precum cele de la Serviciile Judeţene de Ambulanţă ori Crucea Roşie, cadre ce ar urma să fie remunerate pentru activitatea prestată.

Deputat PNL Galaţi
Atanasiu Onuţ Valeriu


Articole înrudite