13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Opoziţia strânge rândurile şi constată că efectivele îi sînt insuficiente pentru un atac decisiv. Ciucă pledează doar pentru proceduri democratice şi speră că persuasiunea populară va convinge suficienţi parlametari să li se alăture.
Opoziţia analizează momentul cel mai bun pentru depunerea moţiunii de cenzură, astfel încât acţiunea să fie o reuşită. Depusă în acest moment, ori în perioada imediat următoare, moţiunea nu ar avea nici o şansă de reuşită, conform aprecierilor deputatului conservator Bogdan Ciucă. Deputatul gălăţean a precizat zilele trecute: “Părerea mea este că acum, mâine, săptămâna viitoare, dacă o depunem nu va avea nici un succes, dar sperăm ca lucrurile să se schimbe în perioada imediat următoare”.
Deocamdată membrii opoziţiei (PSD, PNL şi PC) discută săptămânal pe această temă. Ciucă a precizat: “Ne întâlnim în fiecare săptămână să evaluăm situaţia şi am decis că atunci când vom simţi că este momentul cel mai prielnic, atunci vom introduce moţiunea. Momentul prielnic este acela când avem convingerea, garanţia, că votează mai mulţi decât la ultima moţiune de cenzură, măcar cu opt, atât ne-a lipsit atunci pentru a rezolva această problemă”.
Ciucă a adăugat că nu contestă legitimitatea guvernului, ci măsurile pe care le adoptă, însă consideră că trebuie înlăturat doar prin mijloace democratice şi nu altfel. Ciucă a declarat: “Guvernul nu este de invidiat, poate membri ai Guvernului sunt de invidiat, dar Guvernul în ansamblu, cel care trebuie să guverneze o ţară tăvălită, chinuită şi sufocată de criza economică, este unul de sacrificiu. Dar de aici şi până la a adopta cele mai proaste măsuri, măsuri împotriva mediului de afaceri, împotriva pensionarilor, României, eu cred că este cale lungă. (…) Toţi scad taxele şi impozitele, noi le creştem. Este cea mai sigură cale să sufocăm economia. Mai rămâne să facem un credit, pentru ca şi nepoţii, nu doar copiii noştri să fie datori vânduţi în ţara asta. (...) Eu nu îmi imaginez decât o sigură soluţie – moţiunea de cenzură, care e legală şi democratică. În rest, e rolul pensionarului să pună presiune pe parlamentarul din colegiul său; e rolul sindicalistului să pună presiune pe parlamentarul din colegiul său şi pe opinia publică să facă presiuni asupra fiecărui parlamentar”.


Articole înrudite