13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Viorel Trif, consilier local PDL, atrage atenţia asupra faptului că orice iniţiativă a grupului PDL este pur şi simplu ignorată la nivelul municipalităţii. Viorel Trif a făcut publice doar trei dintre acestea.
Consilierul atras atenţia că locuitorii de pe strada Mihai Bravu solicită desfiinţarea liniei de tramvai din apropierea străzii lor, întrucât existenţa acesteia ar afecta clădirile de patrimoniu. Trif a menţionat că într-un studiu al municipalităţii se făcea aceeaşi recomandare şi, cu toate acestea, liniile de tramvai vor fi menţinute, cu argumentul că există gălăţeni care se deplasează la gară cu tramvaiul. Consilierul PDL a precizat că timp de 3 luni au monitorizat preferinţa gălăţenilor pentru deplasarea la gară cu tramvaiul şi au constatat că în tramvai se aflau doar 4-5 persoane.
Democrat liberalii vor argumente pentru achiziţiile atribuite direct începând din 2008 şi până în prezent. Aceştia cer: documentaţia de atribuire, obiectul contractului de achiziţie publică, procedura care a stat la baza achiziţiei, valoarea acesteia, temeiul în bază căruia a fost ales câştigătorul, precum şi nota justificativă (de ce a fost aleasă atribuirea directă şi nu s-a optat pentru organizarea unei licitaţii). Trif a subliniat că, în conformitate cu prevederile Legii 51, alin. 2, municipalitatea ar trebui să le acorde un răspuns în termen de 20 de zile de la solicitare, iar aceasta a fost depusă pe data de 16 august 2010.
O altă nedumerire a democrat liberalilor este legată de colectarea sumelor corespunzătoare concesionărilor. Dacă există restanţe atât de mari (în perioada 2005-2008, conform unui raport al Curţii de Conturi, municipalitatea nu a încasat 50.000 de euro din concesionări), unele dintre ele urmând să se prescrie şi să se transforme în deficit la nivelul municipalităţii, de ce angajaţii responsabili cu aceste colectări nu au fost sancţionaţi ci au primit prime anuale.
Consilierul PDL a precizat că a încercat să aducă în atenţia consiliului local aceste chestiuni, prin introducerea lor pe ordinea de zi a şedinţelor anterioare, însă nu a reuşit.


Articole înrudite