29 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În ciuda faptului că cei mai mulţi dintre politicienii Galaţiului au anunţat că alegerile parţiale din comuna Pechea au fost programate pentru data de 3 februarie, Monitorul Oficial îi contrazice. Hotărârea de Guvern prin care s-a stabilit ca în mai multe localităţi din ţară alegerile anticipate vor avea loc pe data de 3 februarie nu vizează şi localitatea Pechea, potrivit unor surse din mediul politic. Informaţia ne-a fost confirmată şi de Prefectura Galaţi, care a recunoscut că data alegerilor anticipate este, încă, necunoscută, urmând a fi stabilită în perioada imediat următoare, în cadrul unei şedinţe de Guvern. „Este adevărat. Data de 3 februarie vizează alte localităţi din ţară. Comuna Pechea nu se regăseşte printre acelea. Probabil a depins de momentul depunerii demisiei de către fostul primar. Chiar dacă a făcut-o în termenul stabilit de lege, s-a întâmplat, probabil, mai târziu decât în celelalte localităţi”, ne-a declarat Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi.
Faptul că în comuna Pechea alegerile pentru noul edil-şef ar putea să se desfăşoare spre sfârşitul lunii februarie avantajează PSD şi PNL deoarece cele două formaţiuni politice nu au căzut, încă, de acord cu privire la candidaţi. Surse din mediul politic au afirmat că cele două partide ar putea avea, ca şi la alegerile locale din luna iunie, candidaţi separaţi, întrucât atât PNL cât şi PSD încearcă să îşi impună propriul competitor. În timp ce liberalii îl sprijină pe fostul primar al comunei, Iancu Boldea, social-democraţii îl susţin pe Virgil Manea, administrator al unui supermarket din localitate.
Costurile necesare organizării alegerilor parţiale vor fi suportate din bugetele consiliilor locale, potrivit hotărârii Guvernului României.


Articole înrudite