25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Alegerile pentru un nou primar în comuna Pechea, după ce PP-DD-istul Nicolae Marin a câştigat un mandat de senator prin redistribuire, pune pe jar formaţiunile politice gălăţene, chiar de la începutul noului an. În timp ce PDL şi PP-DD şi-au bătut deja în cuie candidaţii pentru fotoliul de edil-şef, în USL, în aceste zile, încă se poartă negocieri intense pentru desemnarea unui competitor. Potrivit deputatului Victor Paul Dobre, preşedintele PNL Galaţi, liberalii preferă ca USL să aibă un candidat comun pentru Primăria Pechea, acolo unde bătălia se va da, cel mai probabil, între PP-DD şi USL, conform estimărilor.
„Urmează să luăm o decizie, în cel mai scurt timp posibil. Momentan, se fac evaluări şi în funcţie de acestea se va stabili şi candidatul sau candidaţii. Eu prefer, însă, să avem un candidat comun, dar rămâne de văzut”, ne-a declarat liderul liberalilor gălăţeni. Surse din mediul politic ne-au spus că PNL încearcă să îl impună drept candidat pe fostul primar al comunei Pechea, liberalul Iancu Boldea, care a pierdut, în vară, alegerile pentru un nou mandat în faţa actualului senator Nicolae Marin. De altfel, chiar dacă nu a confirmat, preşedintele PNL Galaţi nu a negat informaţia. „Boldea este într-adevăr o variantă”, a precizat Victor Paul Dobre.

PDL merge pe mâna candidatului din vară

Potrivit deputatului PDL Mircea Toader, democrat-liberalii vor avea, pe data de 3 februarie, acelaşi competitor ca şi la alegerile locale din luna iunie. Este vorba despre consilierul local Marin Meca. „Avem candidat. Cel mai probabil, va fi domnul Meca. Dacă nu va fi vot politic, vom avea şanse să câştigăm. Dacă se va merge pe vot politic, la fel ca la parlamentare, atunci vom avea probleme”, ne-a spus democrat-liberalul.

Senatorul de Pechea impune candidatul PP-DD

OTV-iştii lui Dan Diaconescu şi-au bătut în cuie candidatul pentru fotoliul de primar chiar la scurt timp de la anunţul potrivit căruia fostul edil-şef Nicolae Marin a adjudecat un mandat de senator. Gheorghe Taru, viceprimarul comunei, care a preluat şi atribuţiile primarului, va fi candidatul PP-DD la anticipatele din data de 3 februarie. „Senatorul Nicolae Marin este cel care decide candidatul, iar dânsul îl susţine pe viceprimar. Aşa cum îi cunosc pe pecheni, cred că vor acorda un vot masiv candidatului susţinut de Nicolae Marin, primul senator de Pechea. Cei doi pot face un tandem foarte frumos pentru comuna Pechea, pentru dezvoltarea ei”, ne-a declarat Picu Roman, preşedintele Organizaţiei Municipale a PP-DD Galaţi.
Potrivit deputatului Victor Paul Dobre, în cazul alegerilor anticipate, perioada destinată campaniei electorale este redusă la jumătate. Astfel, formaţiunile politice gălăţene vor avea la dispoziţie două săptămâni pentru a-şi face propagandă electorală. Campania electorală va începe pe data de 18 ianuarie.


Articole înrudite