25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„Judeţele din Moldova şi din întreaga regiune Sud-Est sunt codaşe la capitolul alocării de fonduri”
„Judeţele din Moldova şi din întreaga regiune Sud-Est sunt codaşe la capitolul alocării de fonduri”

Senatorul PNL Galaţi, George Stângă, a arătat într-o declaraţie politică susţinută în plenul Senatului, că este nevoie de investiţii în judeţele României şi este necesară o susţinere de la bugetul de stat pentru ca judeţele din regiunea de dezvoltare Sud-Est, din care face parte şi Galaţiul, să se dezvolte, să reducă decalajele faţă de alte regiuni ale ţării şi să devină competitive la nivel european.
„Obiectivul oricărei guvernări este acela de a creşte competitivitatea ţării noastre în raport cu celelalte state ale Uniunii Europene. Făcând o paralelă, la nivel judeţean obiectivul oricărei autorităţi locale ar trebui să fie acela de a fi competitivă la nivel naţional, iar mai apoi la nivel regional. Însă cum poţi să fii competitiv în condiţiile în care investiţiile lipsesc, iar la orizont nu se întrevăd proiecte care să ajute România să se dezvolte? Cum putem să reducem decalajul faţă de alte state ale Uniunii Europene dacă suntem mai preocupaţi de îmbunătăţirea scorului electoral şi de creşterea favorabilităţii cetăţenilor faţă de guvernare, în loc să ne axăm pe mari proiecte?”, a afirmat senatorul PNL.
George Stângă a precizat că în vreme ce s-au găsit 30 de miliarde de lei pentru crearea unui fond la Ministerul Dezvoltării, bani care să fie folosiţi într-un mod discreţionar de către guvernul social-democrat, reprezentanţii PSD şi ALDE din Parlament, alături de Guvernul Grindeanu, nu susţin construcţia autostrăzii din Moldova, a autostrăzii Sibiu-Piteşti şi, în general, refuză orice proiect care nu serveşte interesele actualei coaliţii şi ale clientelei politice.
Senatorul PNL a atras atenţia asupra situaţiei în care se află regiunea din care face parte judeţul Galaţi, Regiunea Sud-Est, aflată la coada clasamentului competitivităţii regionale în Uniunea Europeană. „Investiţiile stau la baza dezvoltării unei comunităţi, iar prin intermediul acestora avem posibilitatea să înfiinţăm noi locuri de muncă bine plătite”, a spus George Stângă.
Senatorul liberal a adăugat că „după adoptarea bugetului, am ajuns în situaţia în care Teleormanul a devenit paradisul fondurilor bugetare, iar judeţele din Moldova şi din întreaga regiune Sud-Est sunt codaşe la capitolul alocării de fonduri”. George Stângă şi-a exprimat speranţa, în finalul declaraţiei politice, ca măcar la rectificarea bugetară lucrurile să stea altfel pentru judeţul Galaţi.


Articole înrudite