23 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Ludovic Orban îl susţine pe Victor Paul Dobre pentru funcţia de vicepreşedinte PNL
Ludovic Orban îl susţine pe Victor Paul Dobre pentru funcţia de vicepreşedinte PNL

Candidatul la conducerea PNL Ludovic Orban, s-a aflat joi la Galaţi, unde s-a întâlnit cu membrii de partid, în cadrul Colegiului Director al Organizaţiei Judeţene PNL Galaţi, unde s-au purtat dezbateri pe tema proiectului de moţiune cu care Orban se va prezenta în faţa Congresului PNL programat pentru 17 iunie. Potrivit lui Ludovic Orban, ţinta sa este ca PNL să devină cea mai mare forţă politică din România, obiectivul principal al potenţialului preşedinte al PNL fiind câştigarea alegerilor locale, parlamentare şi prezidenţiale şi constituirea unui viitor guvern liberal. Potrivit lui Ludovic Orban, moţiunea pe care o propoune defineşte PNL ca un partid de dreapta, încadrat în Dreapta Europeană, cu principii liberale la care sunt integrate principii elemente specifice dreptei europene din doctrina conservatoare – identitatea, familia, religia.
După cum se ştie, PNL Galaţi îl susţine pe Ludovic Orban la alegerile pentru conducerea partidului, în timp ce Ludovic Orban îl susţine pe fostul preşedinte al PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre la funcţia de vicepreşedinte regional, pe Regiunea Sud-Est, în cadrul Biroului Politic Naţional.
În cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Ludovic Orban, acesta s-a referit la alegerile parţiale din ţară, programate pentru 11 iunie, spunând că “în drumul meu spre Galaţi am văzut agloimeraţie mare la Viziru şi am aflat că vine Dragnea acolo, pentru că acolo sunt programate alegeri parţiale... Genul de oameni pe care i-am văzut adunaţi acolo păreau aduşi cu arcanul. Având în vedere că au fost programate alegeri parţiale în câte 2-3 localităţi dintr-un judeţ a făcut PSD-ul să îşi concentreze toate resursele pe care le au, şefii deconcentratelor... Am văzut că la Viziru era şi directoarea Spitalului Judeţean... Ce treabă avea ea la Viziru... În fine, noi ne batem cu ei, avem candidaţi buni şi sper să câştigăm 15-20 de localiţăţi”.
Pe de altă parte, Ludovic Orban s-a declarat amuzat de informaţiile potrivit cărora PSD ar fi frământat de lupte interne, o “petardă” în opinia liberalului, pentru a “distrage atenţia că economia şi guvernarea nu merg, că încasările la buget sunt departe de aşteptările stabilite în proiectul de buget, că nu există resursele necesare pentru realizarea promisiunilor abracadabrante pe care le-au făcut. Noi suntem concentraţi să arătăm oamenilor că au fost păcăliţi, că oastea lui Dragnea este una de mercenari, hotărâţi să rămână la putere cu orice preţ ca să se căpătuiască ei şi să sufoce orice fel de drepturi şi libertăţi în România”.


Articole înrudite