13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Florin Pâslaru, deputatul social-democrat de Galaţi, a pus ieri pe tapet chestiunea căderii Guvernului Boc. Aceasta îi uneşte pe social-democraţi şi liberali până la un punct dar totodată naşte şi divergenţe între galbeni şi roşii. Pâslaru a declarat: „PSD spune: «Guvernul trebuie să cadă». Şi PNL şi oamenii de pe stradă o susţin”. Timpul declanşării acţiunii este cel care aduce divergenţe între cele două tabere. Dacă liberalii susţin necesitatea imediată a căderii Guvernului, pentru că deciziile acestuia aduc mari prejudicii economiei, motiv pentru care situaţia ar trebui remediată urgent, social-demoraţii vor să o mai lungească aşa, până pe la toamnă.
Pâslaru a marşat pe dificultatea declanşării unei sesiuni parlamentare extraordinare în vacanţa parlamentară, întrucât ar fi nevoie de susţinerea propunerii de către ambele camere. Obţinerea acordului este legată de numărul „fragil” de voturi care ar susţine demersul. 
Întrebat dacă această amânare este o strategie a social-democraţilor adoptată pentru ca electoratul propriu să conştientizeze efectele economice la care fac referire liberalii, deputatul Pâslaru a recunoscut: „Este şi acesta un motiv.” Cam cât de cinic este acest calcul politic, rămâne să apreciaţi dumneavoastră.


Articole înrudite