05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
PMP Galaţi racolează membri noi de unde a scuipat mai mult, de la PSD
PMP Galaţi racolează membri noi de unde a scuipat mai mult, de la PSD

PMP Galaţi a dus o campanie susţinută împotriva fostului primar al Tecuciului, Cătălin Hurdubae. L-au numit ”incult”, ”termită”, l-au acuzat de deturnare de fonduri, delapidare, şi multe altele printre care şi de faptul că în 4 ani de mandat nu şi-a respectat nicio promisiune electorală (vezi galerie foto). Dar se pare că pentru PMP Galaţi, toate aceste acuze sunt de fapt calităţi ale unui politician, căci pe data de 10 octombrie 2020, pe pagina de facebook a organizaţiei gălăţene a PMP este anunţată ”racolarea” lui Cătălin Hurdubae. ”Fostul primar al municipiului Tecuci, Cătălin Hurdubae, a devenit astăzi, membru al Partidului Mişcarea Populară. Urmează o nouă perioadă de redută electorală, în care noul nostru coleg ni se alătură, prin implicare directă, asumată, prin a pune umărul pentru a duce la bun sfârşit poiectele pe care ni le-am propus, ca partid, în următorii patru ani. Suntem o echipă vocală, dinamică şi consecventă, care nu s-a descurajat, n-a dat niciun pas înapoi de la proiectele sale politice şi administrative, indiferent de circumstanţe şi urmările de moment, ale acestora. Ne continuăm drumul #Impreuna! Îi urăm bun venit domnului Hurdubae, îi mulţumim pentru încredere şi îi dorim succes alături de noi!”, este mesajul PMP Galaţi.

În ianuarie 2019, PMP Galaţi cerea demiterea de urgenţă a primarului Cătălin Hurdubaie:
”Primarul Tecuciului, „termita roşie” Cătălin Hurdubae trebuie demis de urgenţă, prin referendum local. Organizaţia PMP Tecuci, reprezentată de preşedintele acesteia, dl. Vasilică Cristinel Mîrza, a luat decizia de a iniţia o campanie de strângere de semnături în vederea organizării unui referendum pentru demiterea primarului Cătălin Hurdubae. Îndepărtarea din funcţie încă din 2019 se impune ca urmare a modului în care acesta a transformat primăria Tecuci într-un borcan cu miere pentru firmele de casă ale PSD care jefuiesc zilnic banii tecucenilor.
Iată adevărul despre primarul Hurdubae şi motivele pentru care Partidul Mişcarea Populară va cere tecucenilor să-l demită:
1. Cătălin Hurdubae face obiectul a cel puţin un dosar penal al DNA, Serviciul Teritorial Galaţi, fiind acuzat de: abuz în serviciu, trafic de influenţă, delapidare şi constituirea unui grup infracţional organizat. Pentru cei interesaţi să afle mai multe detalii, dosarul respectiv are numărul 125/P/2018.
2. Hurdubae a semnat cu de la sine putere contracte de aproape 1 milion de euro pentru documentaţii tehnice pentru lucrări care nu au fost niciodată realizate. A folosit, practic, banii primăriei pentru a alimenta firma uneia dintre iubitele sale: Cristina Nica.
Primăria Tecuci are mai multe contracte cu obscura firmă Domino Smart Cons decât orice altă administraţie locală din ţară.
3. Curtea de Conturi a desfăşurat mai multe controale la primăria condusă de Hurdubae şi a găsit mai multe nereguli. Printre acestea: folosirea banilor primăriei pentru petreceri şi distracţii la Bucureşti ale lui Hurdubae alături de iubitele sale.
În loc să sesizeze DNA, aşa cum ar fi fost firesc, Curtea de Conturi condusă de Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea, i-a dat doar o amendă şi l-a obligat la plata daunelor.
În orice loc civilizat, această „termită roşie” ar fi trebuit demisă şi arestată, mai ales că nu e vreun sărăntoc, încasând de la Primărie un mizilic lunar de 130 de milioane de lei net, în timp ce pe cetăţeni îi hinghereşte cu taxe şi impozite din ce în ce mai mari.
4. A angajat ilegal pe funcţia de City Manager un interlop local, membru PSD, pe numele său Mircea Iulian.
Ministerul Fondurilor Europene a certificat printr-o adresă faptul că acesta a încasat ilegal peste 21.000 de lei pentru activităţi inexistente.
În mod normal, ar trebui să existe un alt dosar penal pe acest subiect, pe modelul Dan Şova, ajuns în puşcărie pentru că a încasat bani de la Turceni – Rovinari pentru consultanţă juridică inexistentă.
5. Primarul Cătălin Hurdubae a plătit un interlop să ameninţe cu moartea şi să agreseze un jurnalist local care dă în vileag neregulile din primăria Tecuci. Acest lucru s-a soldat cu un dosar penal. E o practică demnă de mafia rusă, şi arată că avem de-a face cu un grup infracţional extrem de periculos.
6. Hurdubae deturnează anual 104.000 de lei către o asociaţie privată – Grupul de Acţiune Locală “Anton Cincu” – fără ca tecucenii să fie informaţi sau consultaţi cu privire la această situaţie.
Deşi există 12 membri persoane juridice ale respectivului GAL, primăria condusă de Hurdubae este singura care dă bani pentru funcţionarea organizaţiei.
7. Niciuna dintre promisiunile electorale din 2016 nu a fost respectată, singura investiţie fiind cea care i-a asigurat lui Hurdubae statutul de mascotă PSD: inaugurarea unei scări de incendiu la o şcoală.
Străzile arată ca după război, gropile fiind mai dese decât petecele de asfalt, taxele au crescut înfiorător an de an, sunt maldăre de gunoaie la tot pasul, spitalul Municipal este o adevărată bombă de unde pacienţii pleacă mai bolnavi decât au venit.
Promisiunile din 2016 au rămas istorie: Spitalul regional nu are nici proiectul gata, nu s-a turnat nici măcar un centimetru de asfalt din cei 15 km propuşi anual, nu s-a realizat Secţia de Urgenţă a Spitalului Municipal, iar locurile de parcare promise au fost abandonate.
Singura soluţie firească este organizarea acestui referendum local pentru demiterea lui Hurdubae din funcţia de primar al Tecuciului.
Demiterea acestui individ al cărui singur merit este servilismul faţă de Dan Nica şi Viorel  Ştefan ar fi un excelent semnal înainte de 2020, când judeţul Galaţi trebuie să se elibereze, după 30 de ani, de teroarea roşie reprezentată de PSD.Nu vrem doar să-l demitem pe Hurdubae. Avem şi un om pregătit pentru a ocupa funcţia de primar. Colegul meu Vasilică Mîrza este consilier local în Tecuci şi s-a bătut doi ani şi jumătate împotriva mafiei din primărie. A făcut asta singur, singurel, chiar când celelalte partide de opoziţie se înţelegeau pe sub masă cu Hurdubae şi clanul de interlopi locali pe care-l oblăduieşte”, a declarat deputatul Cătălin Cristache, preşedinte al filialei judeţene a Partidului Mişcarea Populară.


Articole înrudite