04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Preşedintele ALDE, Cristian Dima, mesaj pentru elevi la început de an şcolar: „Să fiţi convinşi că toate cunoştinţele acumulate în timpul anilor de şcoală vor însemna enorm pentru viitorul vostru”
Preşedintele ALDE, Cristian Dima, mesaj pentru elevi la început de an şcolar: „Să fiţi convinşi că toate cunoştinţele acumulate în timpul anilor de şcoală vor însemna enorm pentru viitorul vostru”

Prima zi a noului an şcolar este una plină întotdeauna de emoţii, atât pentru părinţi, cât şi pentru copii şi adolescenţi. Sunt încrezător în reuşita tinerilor, deoarece şansele lor la un viitor mai bun sunt astăzi mai mari decât în trecut, iar acestea sunt oferite în special de educaţie. Educaţia este motorul unei societăţi, iar pasul spre o societate modernă sunt tinerii.
Ce le recomand tinerilor care azi intră pe porţile şcolilor este să creadă în ei şi în forţele lor. De asemenea, le spun să nu renunţe la vise şi la idealuri, să lupte neîncetat pentru a le atinge şi să ştie că nu sunt singuri.
Am fost, sunt şi voi fi un susţinător necondiţionat al învăţământului. Cred cu tărie că o societate puternică care vrea să aibă un viitor, trebuie să investească masiv şi prioritar în două domenii cheie: educaţia şi sănătatea.
Anul şcolar începe cu speranţe, cu încredere şi cu dorinţa de a învăţa şi de a reuşi în viitor. Pe elevi îi aşteaptă un an în care vor dobândi noi cunoştinţe, un an pe care trebuie să îl trateze cu seriozitate.
Este necesar, dragi elevi, să înţelegeţi un adevăr cunoscut şi anume că trebuie să învăţaţi nu atât pentru şcoală, cât mai ales pentru viaţă. Profesorii vă sunt alături, călăuze şi prieteni mai mari la care puteţi apela de câteori aveţi nevoie. Mă bucur să ştiu că elevii gălăţeni au profesori bine pregătiţi.
În aceste momente trebuie să ne amintim rolul pe care educaţia îl are în formarea fiecărei persoane, dar pe lângă acest rol, nu trebuie să uităm că educaţia stă la baza dezvoltării fiecărei societăţi, stă la baza performanţei.
Mai sunt multe de făcut pentru şcoala românească, pentru şcoala gălăţeană. În principal sunt necesare investiţii pentru a aduce şcoala românească acolo unde îi este locul, în topul sistemelor de învăţământ din Uniunea Europeană. Ceea ce vreau să îi asigur pe toţi cei care fac parte din sistemul de învăţământ este că voi continua să susţin educaţia din orice funcţie publică pe care o voi exercita.
Le doresc tuturor elevilor şi profesorilor un an şcolar cât mai bun, rodnic, plin de realizări, cu sănătate şi putere de muncă!


Articole înrudite