26 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Este opinia deputatului Bogdan Ciucă, care a fost reales cu peste 60% din voturi deputat în Colegiul 8, unde locuiesc mulţi angajaţi din Combinat şi pensionari.
„Mă bucură faptul că alegătorii din Colegiul 8 au avut încredere în mine şi mi-au dat votul, aşa cum l-au votat într-un procent însemnat şi pe Eugen Durbacă, preşedintele PC Galaţi, care a candidat pentru un post de senator în Colegiul 4. Pe parcursul campaniei electorale ne-am întâlnit cu reprezentanţi ai diferitelor categorii sociale, cum ar fi repreentanţi ai pensionarilor sau sindicatelor din Combinat, le-am ascultat problemele şi le-am spus că îi vom ajuta să îşi rezolve doleranţele”, ne-a declarat Bogdan Ciucă. Potrivit acestuia, la întâlnirea la care au participat preşedintele CJ Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, candidaţi ai USL la parlamentare şi lideri ai sindicatului Siderurgistul din Combinat precum şi preşedintele FSS Metarom, Mircea Scîntei, au fost puse pe tapet o serie din problemele combinatului pe marginea cărora sindicaliştii aşteaptă rezolvări.
„Preşedintele FSS Metarom, Mircea Scîntei, a spus că, potrivit informaţiilor sale, contractul de privatizare a Combinatului nu ar fi unul secret ci ar fi unul confidenţial şi că dacă s-ar face anumite demersuri în aceste condiţii s-ar putea afla conţinutul acestuia, adică dacă investitorii şi-au respectat obligaţiile. Am spus că vom încerca să îi ajutăm în acest demers. De asemenea, tot preşedintele Scântei a cerut să se supraimpoziteze preţul fierului vechi exportat din România, din care o mare cantitate ia destinaţia Turciei, pentru a descuraja tăierea obiectivelor industriale şi transformarea lor în fier vechi. De asemenea, sindicaliştii au mai pus în discuţie preţul energiei electrice pe care îl plăteşte Combinatul şi care reprezintă o problemă în ecuaţia afacerii”, ne-a declarat deputatul Bogdan Ciucă.
Rămâne de văzut dacă problemele ridicate de sindicalişti îşi vor găsi şi rezolvarea, adică dacă parlamentarii gălăţeni ai USL prezenţi la întâlnire nu îşi vor uita promisiunile făcute.
Bogdan Ciucă ne-a mai declarat că pe lista sa de priorităţi se află adoptarea unui act normativ care să prevadă reclacularea pensiilor celor care au lucra în condiţii speciale precum şi un act normativ care să interzică total comecializarea etnobotanicelor, inclusiv pe internet.


Articole înrudite