20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Procesul de aderare a României la Schengen va fi accelerat
Procesul de aderare a României la Schengen va fi accelerat

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri, la Palatul Victoria, că preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a anunţat Executivul că procesul de aderare a României la spaţiul Schengen „va fi accelerat”, informează Mediafax. „În această săptămână am avut vizita preşedintelui Parlamentului European (...) această vizită se înscrie într-o întâlnire premergătoare preluării preşedinţiei Consiliului UE. Am discutat despre stadiul pregătirilor, despre provocările majore care ne aşteaptă la nivel european, despre dosarele importante care se găsesc pe agenda europeană. A fost o discuţie constructivă, o discuţie aplicată şi ne-am bucurat foarte mult când oficialii europeni au afirmat şi şi-au exprimat convingerea că România este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE. După această apreciere a Comisiei Europene, iată că şi a doua instituţie europeană îşi arată încrederea că România va putea să preia şi să exercite cu succes preşedinţia Consiliului UE. O veste foarte bună pe care ne-a dat-o preşedintele PE, Antonio Tajani, este aceea că procesul de aderare a României la spaţiul Schengen va fi accelerat”, a declarat vineri, premierul Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de Guvern.
Şeful Executivului a precizat că România va exercita un rol de „mediator imparţial” pe perioada preşedinţiei Consiliului UE. „Am arătat că România va avea o preşedinţie deschisă, o preşedinţie în care îşi exprima rolul de mediator imparţial şi facilitator de consens, o preşedinţie în care vrem să cooperăm cu toate instituţiile europene, vrem să cooperăm cu toate grupurile politice, vrem ca pe timpul preşedinţiei exercitată de România să creionăm viitorul UE cu încredere şi cât mai apropiat de cetăţeni”, a declarat premierul.
O delegaţie a Parlamentului European, condusă de preşedintele PE, Antonio Tajani, a avut, miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă. România va prelua în ianuarie 2019 Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene pentru o perioadă de şase luni.


Articole înrudite