04 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
„PSD îşi dă cu stângu-n dreptu’ când vine vorba de binele gălăţenilor”
„PSD îşi dă cu stângu-n dreptu’ când vine vorba de binele gălăţenilor”

Senatorul PNL Galaţi, George Stângă, a depus la Senatul României în data de 20 februarie o întrebare adresată ministrului Apelor şi Pădurilor, Adriana Petcu, prin care i-a solicitat să ofere informaţii cu privire la planurile pe care ministerul le are în vedere pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice pe râurile din comunele afectate de inundaţii în anii 2013 şi 2016. În cadrul întrebării s-a făcut referire la situaţia din localităţile Cuza Vodă, Costache Negri, Slobozia Conachi şi Pechea.
Răspunsul ministrului Adriana Petcu a fost prezentat senatorului PNL în data de 24 martie. În cadrul răspunsului, ministerul arată că Administraţia Bazinală de Apă Prut – Bârlad a propus suma necesară elaborării documentaţiilor tehnice (Notă Conceptuală, Studiu de fezabilitate) pentru obiectivul de investiţii „Amenajare râu Suhu şi afluenţi”, urmând ca, după finalizarea acestora şi aprobarea indicatorilor tehnico-economici, să se facă demersurile necesare identificării surselor de finanţare şi atribuirea contractului de execuţie a lucrărilor.
În această perioadă, ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan, a declarat la Galaţi că cele două pârâuri, Suhu şi Geru, care traversează localităţile menţionate, urmează a fi regularizate în acest an prin alocări bugetare finanţate de Ministerul Apelor şi Pădurilor.
„În vreme ce ministrul de finanţe al PSD se laudă cu faptul că anul acesta vor fi demarate lucrările de refacere a infrastructurii hidrologice de pe cele două ape curgătoare, un alt membru al aceluiaşi cabinet declară, într-un document oficial înregistrat la Senatul României, că în 2017 abia va fi elaborată documentaţia tehnică a proiectului şi în niciun caz nu se va demara nicio lucrare de reabilitare, aşa cum lăsa de înţeles ministrul Viorel Ştefan. Ceea ce fac reprezentanţii Guvernului Dragnea – Grindeanu reprezintă o nouă diversiune şi minciună marca PSD. Din păcate, de suferit au doar gălăţenii afectaţi de inundaţii, cei care vor trebui să se roage să nu fie din nou sinistraţi la viitoarele ploi torenţiale. Practic, aşa cum au lăsat de înţeles reprezentanţii celor două ministere, gălăţenii afectaţi de inundaţii nu vor primi niciun sprijin din partea executivului PSD-ALDE, iar măsurile de reducere a efectelor inundaţiilor de pe cele două bazine hidrografice vor lipsi cu desăvârşire în 2017”, a afirmat George Stângă.
Senatorul liberal a adăugat şi că „PNL Galaţi a depus amendamente la bugetul pentru anul 2017 prin care a solicitat alocarea sumei de 500 de mii de lei pentru refacerea infrastructurii hidrotehnice pe râurile Suhu şi Geru, însă parlamentarii PSD şi ALDE au respins solicitarea PNL”.


Articole înrudite