28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În cazul în care va fi desemnat să candideze pentru un mandat de deputat în municipiul Galaţi (aşa cum îşi doreşte, de altfel), fostul conservator Picu Roman va refuza să intre în cursa pentru alegerile parlamentare într-un colegiu în care se va lupta un PC-ist. PP-DD-stul a precizat că nu îşi doreşte să lupte împotriva unui conservator, spunând că este sentimental din fire.
„Mai sunt şi în politică sentimentalisme, pe alocuri. Eu sunt un sentimentalist, recunosc. Nu este normal să fac asta. Poate candida altcineva de la noi în colegiile respective. Aşa gândesc eu”, a spus şeful PP-DD.
În replică, Eugen Durbacă, preşedintele PC Galaţi, ne-a declarat: „E un gest frumos, apreciez. Nu avea ce răfuială să fie. Picu a plecat singur din partid, nu l-a dat nimeni afară”, ne-a spus Durbacă.

Doi parlamentari, targetul PP-DD pentru alegerile parlamentare

Conducerea PP-DD Galaţi şi-a propus să scoată la alegerile din toamnă minim doi parlamentari. Şefii partidului au precizat că formaţiunea politică gălăţeană va avea candidaţi desemnaţi pentru toate cele 13 colegii uninominale din judeţ. „Vrem să maximizăm rezultatele din toamnă şi să dublăm scorul naţional. La locale ne-am situat la 10%, iar acum suntem cotaţi cu 14%. Ni se oferă platforma de 14%, pe care putem să brodăm, să construim. 28% reprezintă un scor pe care îl putem atinge. Partidul nostru va fi extrem de atent când va numi candidaţii pentru parlamentare. În municipiul Galaţi nu cred că va mai exista parlamentar care să scoată 50+1%”, a spus Picu Roman.

Articole înrudite