19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tandemul Resmeriţă-Ciumacenco promite candidaţi ”curaţi” pentru parlamentare
Tandemul Resmeriţă-Ciumacenco promite candidaţi ”curaţi” pentru parlamentare
Democrat-liberalii gălăţeni nu vor avea candidaţi ”pătaţi” pentru alegerile din luna decembrie. Noua conducere a PDL a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că PDL-iştii ce vor intra în cursa pentru Parlamentare nu au probleme de imagine, nu sunt trimişi în judecată şi nici nu au făcut poliţie politică. ”Candidaţii noştri trebuie să respecte un cod de etică asumat de PDL în cadrul Alianţei România Dreaptă. Nu vom avea candidaţi incompatibili, trimişi în judecată, care au făcut poliţie politică şi care nu au probleme de imagine”, a declarat Doru Resmeriţă, preşedintele PDL Galaţi. Democrat-liberalul a precizat că formaţiunea politică pe care o conduce va avea, în curând, un site dedicat celor ce-şi vor depune candidatura pentru un mandat de parlamentar. ”Aşteptăm reacţiile oamenilor în legătură cu fiecare candidat. Va conta foarte mult felul în care este perceput fiecare dintre aceştia. Vom ţine cont de comentariile internauţilor”, a spus Resmeriţă.
Tandemul Doru Resmeriţă-Nicuşor Ciumacenco şi-a propus, printre altele, obţinerea în judeţul Galaţi a scorului mediu naţional, ceea ce ar reprezenta un succes, susţin cei doi lideri ai democrat-liberalilor gălăţeni.

Axenie şi Toader îşi păstrează colegiile

Deputaţii Carmen Axenie şi Mircea Toader sunt singurii parlamentari democrat-liberali de Galaţi ce îşi păstrează colegiile electorale, conform directivei conducerii partidului de la nivel naţional. Senatorul Marius Necula ar putea să piardă şansa de a-şi mai încerca norocul pentru obţinerea unui nou mandat de parlamentar, în condiţiile în care noii şefi ai PDL sunt de părere că senatorul reprezintă ”o frână” întrucât candidatura acestuia ”nu face bine”. ”Nu pot să accept candidatura unui membru care nu poate obţine scorul partidului. Aş fi un sinucigaş să fiu de acord cu acest lucru. Din punct de vedere legal, nu-i putem imputa nimic. Din punctul meu de vedere, candidatura lui Marius Necula nu face bine. Este o frână”, a spus Doru Resmeriţă. Nici candidatura pentru un mandat de deputat a consilierului local Cătălin Cristache (cel mai înfocat susţinător al senatorului Marius Necula) nu este agreată de noua conducere a partidului. ”Cristache reprezintă o mare problemă. Nu s-ar încadra în niciun cod de etică, având în vedere că în campania electorală a susţinut candidatul USL. El nu şi-a făcut doar lui rău, ci şi întregii echipe. Nu îmi doresc asemenea oameni în echipă, tocmai din acest motiv nici nu face parte din noua echipă. Dacă aş fi fost la acea vreme la conducerea partidului, i-aş fi retras sprijinul politic. Vom face o analiză şi vom decide ce se va întâmpla cu acesta”, a afirmat Resmeriţă.
Nicuşor Ciumacenco a precizat că nu a luat o hotărâre în ceea ce priveşte candidatura sa pentru un mandat de deputat în municipiul Galaţi. Preşedintele Municipalei PDL a precizat: ”Nu îmi doresc să candidez pentru un mandat de deputat sau senator. Vreau, mai întâi, să vedem cine îşi doreşte să candideze dintre vechii membri ai PDL şi apoi voi lua o decizie”, a spus Nicuşor Ciumacenco.

Articole înrudite