05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Deputatul PDL Mihail Boldea, susţine că luni va depune un proiect de act normativ care are scopul de a lăsa Curtea Constituţională fără obiectul muncii, mai exact fără puterea de a decide soarta legilor din punct de vedere constituţional.
„Am decis să fac acest lucru după ce am văzut cum arată unele dintre deciziile Curţii Costituţionale, şi anume decizia de a declara neconstituţionale actele prin care deţinuţii politici erau despăgubiţi, pentru a căror despăgubire eu m-am luptat. Al doilea motiv de nemulţumire este legat de faptul că articolul 53 din Legea Sindicatelor a fost declarat neconstituţional şi acesta se referea la faptul că salariaţii care sunt membri în conducerea organizaţiilor sindicale au dreptul la o reducere de 3-5 zile a programului de muncă pentru activităţi sindicale, fără afectarea drepturilor salariale. Curtea Constituţională a ajuns să facă politică fiscală, economică, socială şi a ajuns mai puternică decât orice structură a statului. În amendamentul pe care îl voi iniţia voi propune modificarea Legii 47 privind atribuţiile Curţii Constituţionale iar acestea să fie preluate de judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”, a mai declarat deputatul Boldea.
Inititiativa deputatului PSL are doar teoretic sorţi de izbândă, atâta timp cât pentru a-i lasa pe judecătorii Curţii Constituţionale fără obiectul muncii nu este suficientă modificarea Legii 47, ci şi modificarea Constituţiei României, care reglementează modul în care funcţionează această instituţie. Şi dacă Legea Supremă va fi astfel modificată încât desemnarea judecătorilor să nu se mai facă de partidele parlamentare, ci pe cu totul alte criterii, poate că nimeni nu ar mai putea aduce acuzaţii sau ridică suspiciuni asupra unora dintre deciziile Curţii Constituţionale a României.


Articole înrudite