28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UNPR refuză să cedeze PDL-ului un loc în Consiliul Local
UNPR refuză să cedeze PDL-ului un loc în Consiliul Local
Democrat-liberalii gălăţeni ar putea rămâne cu doi reprezentanţi în Consiliul Local, odată cu excluderea din partid a alesului municipal Cătălin Cristache, întrucât progresiştii gălăţeni refuză, în acest moment, să cedeze celor de la PDL fotoliul de consilier local care le revine conform protocolului încheiat între cele două partide la alegerile locale, din vara anului trecut. Potrivit lui Dan Dobrea, preşedintele UNPR Galaţi, cel mai probabil, în cazul excluderii democrat-liberalului Cătălin Cristache, locul acestuia din Consiliul Local va reveni progresistului Vergiliu Vals.
„Nu ştiu ce vrea Doru Resmeriţă să negocieze, dar, din punctul nostru de vedere, protocolul trebuie respectat. Nu este normal pentru nimeni să renunţe la acel loc. Ştiu că la PDL sunt probleme, dar ei trebuie să şi le rezolve. Este treaba lor. Nu ştiu ce va fi, în politică orice este posibil, dar reiterez faptul că, la acest moment, noi vrem să ne păstrăm postul. S-a muncit pentru acest post, colegii mei au muncit în campania electorală şi nu numai. Sunt oameni capabili, care îşi merită postul de consilier. Domnul Florin Spătaru este implicat în mai multe proiecte pe plan profesional, iar la dânsul este o problemă cu timpul. Cel mai probabil, domnul Vergiliu Vals va ocupa acest post”, ne-a declarat Dan Dobrea. Întrebat ce ar trebui să primească în schimb pentru a renunţa la postul de consilier local în favoarea democrat-liberalilor, liderul UNPR a precizat: „Tocmai asta este ideea: ce poţi primi ca să cedezi postul de consilier? Nu am avut, deocamdată, nicio discuţie pe această temă cu PDL”.
Preşedintele PDL Galaţi, Doru Resmeriţă, ne-a declarat că va demara negocierile cu UNPR pe această temă după Convenţia partidului, care se va desfăşura pe data de 23 martie, la Bucureşti, atunci când portocaliii îşi vor desemna noul lider la nivel naţional.
„Nu discut aceste chestiuni decât după Convenţie. Aştept să se finalizeze alegerile la nivel naţional şi după aceea voi discuta”, a afirmat Resmeriţă. Întrebat dacă democrat-liberalul Cătălin Cristache ar putea fi iertat de conducerea PDL şi, prin urmare, va fi păstrat în partid, Resmeriţă a precizat: „De când dau eu iertări? Ce, sunt Hristos? Mai ales în politică, de unde atâta iertare? Lucrurile se vor lămuri după alegeri. Nu suntem nici catedrală, nici mănăstire, nici biserică. Suntem partid politic”.
Potrivit lui Nicuşor Ciumacenco, preşedintele Organizaţiei Municipale a PDL, în cărţi pentru a-l înlocui pe Cătălin Cristache în Consiliul Local se află fostul ales municipal Viorel Trif, care a candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 9 din muncipiul Galaţi.


Articole înrudite