03 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Au dormit pe sacii cu buletine de vot, în foaierul Teatrului Dramatic sau în autobuzele parcate în faţa Prefecturii Galaţi. Duminică spre luni a fost o noapte albă pentru sute de membri ai secţiilor de votare din judeţ, care au avut de aşteptat 10 ore sau mai mult până şi-au predat sacii cu buletinele de vot. Nu toţi au aşteptat în foaierul teatrului, ci unii au stat în autobuze, printre sacii cu voturi. De asta au avut parte sute de membri ai secţiilor de votare din zona de nord a judeţului, care au făcut noapte albă şi nu aveau şanse să îşi predea sacii cu buletine de vot înainte de ora 18, luni. Ultimii saci cu buletine de vot din zona Brăhăşeşti Tecuci au ajuns la sediul Prefecturii, unde e sediul BEJ, în jurul orei 10 dimineaţa.
„De la ora 3 stau în autobuz cu voturile. Nu mai pot de oboseală. Tocmai de la Tecuci venim şi abia am ajuns, dar nici nu am descărcat sacii, că se întârzie”, spunea o femeie aproape adormită printre sacii cu buletine de vot într-un autobuz.
Cei norocoşi au intrat la numărătoarea voturilor, în timp ce ghinioniştii aşteptau pe saci, dormind în foaierul teatrului.
„Nu mai particip la alegeri niciodată. De la 2.30 sunt pe drumuri şi aştept să predau sacii. Nu mai pot. Nu se merită efortul. De la Costache Negri suntem, e ora 11 dimineaţa şi încă nu am predat sacii cu buletine”, spunea Lenuţa Ursu, preşedintele unei secţii de votare din judeţ.
„De la ora 2.30 stau şi eu. Suntem pe drumuri de la ora 11 noaptea, a nins în nord şi drumul a fost greu. Ce să facem, chiar dacă putem sau nu, trebuie să predăm sacii”, spunea şi Laurenţiu Gheorghe, de la o secţie de votare din Tecuci.
Petrica Paţilea, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, a declarat că până la ora 10 se număraseră 63% din voturi dar că s-a îngreunat procesul de numărare şi din cauza erorilor de procesare comise de unii preşedinţii de secţii dar mai ales a vremii din nordul judeţului. Zăpada şi poleiul au  făcut dificil transportul voturilor spre BEJ. Se estima că abia aseară, în jurul orei 18, se putea finaliza preluarea şi numărarea tuturor voturilor.


Articole înrudite