Atenţie pentru şoferii care se deplasează spre sudul ţării: Cod galben şi portocaliu de ninsori Recomandat

Vineri, 14 Decembrie 2018 16:33
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

DRDP Iaşi atenţionează conducătorii auto şi turiştii care în acest weekend doresc să se deplaseze spre Valea Prahovei şi sudul ţării cu privire la necesitatea unor măsuri suplimentare de precauţie, din cauza înrăutăţirii condiţiilor climatice.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi, 14 decembrie, o avertizare meteo de ninsori, lapoviţă, ploi şi polei, în special pentru partea de vest a ţării, dar care va atinge şi regiunea Moldovei. Potrivit avertizării, în intervalul 14 decembrie, ora 19 – 16 decembrie, ora 18, aria precipitaţiilor se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării. În noaptea de vineri spre sâmbătă (14/15 decembrie) vor fi mai ales ninsori. Din a doua parte a zilei de sâmbătă (15 decembrie), în Dobrogea va ploua, iar în Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei şi local, în Transilvania, vor fi precipitaţii mixte şi se va forma polei. Local, precipitaţiile vor fi importante cantitativ.
Începând din această seară, de la ora 23, va intra în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori moderate cantitativ, strat consistent de zăpadă şi intensificări ale vântului în Banat, cea mai mare parte a Crişanei, vestul şi sudul Transilvaniei, vestul şi nordul Olteniei, jumătatea de nord a Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali. De asemenea, începând de sâmbătă, 15 decembrie, ora 06, până duminică, 16 decembrie, ora 12, intră în vigoare o avertizare Cod portocaliu de ninsori abundente, strat semnificativ de zăpadă şi viscol pentru judeţele Timiş şi Caraş-Severin, precum şi pentru zona de munte a judeţelor Hunedoara, Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova.
La nivel naţional, direcţiile regionale de drumuri şi poduri sunt pregătite să intervină cu utilaje de deszăpezire şi material antiderapant, pentru a oferi condiţiile optime unui trafic în siguranţă, în funcţie de condiţiile meteo şi conform normativelor în vigoare.
DRDP Iaşi atenţionează însă şoferii să circule cu atenţie pe drumurile naţionale, cu echiparea corespunzătoare a autovehiculelor pentru condiţii de iarnă. Mai mult, pentru zonele supuse avertizării Cod portocaliu, recomandarea drumarilor este ca deplasările să fie efectuate doar în caz de strictă necesitate, cu luarea unor măsuri suplimentare de precauţie.
Pentru informaţii privind starea drumurilor naţionale din zona Moldovei, DRDP Iaşi stă la dispoziţia participanţilor la trafic prin Dispeceratul său deschis în regim de permanenţă – tel. 0232/213168. Informaţii actualizate despre starea vremii şi a carosabilului pot fi obţinute şi de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, precum şi de pe paginile noastre web, www.drdpiasi.ro, respectiv www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situaţia Drumurilor Naţionale.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu