UPDATE: Cutremurul şi vibraţiile muzicii au slăbit tavanul care s-a prăbuşit la restaurantul din Brăila Recomandat

Luni, 07 Noiembrie 2022 13:26
Publicat în Regional
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Acestea ar fi, în prima fază, cauzele care au dus noaptea trecută la prăbuşirea unui tavan fals, într-un restaurant din Brăila.

În incinta erau circa 100 de persoane, din care 60 doar nuntaşii. "Rigipsul era pus de mult, de când e făcut restaurantul. Deci, el a fost slăbit de la cutremurul care a fost şi vibraţia de la nuntă, muzica prea tare, a intrat în vibraţii şi când a început să cadă tot rigipsul, a fost plafon de rigips, asta a fost. Oamenii s-au speriat, au fost panicaţi, dar au ieşit repede, trei au fost uşor răniţi", spune un pensionar, fost angajat al restaurantului venit acum să ajute. Patronii erau într-o croazieră şi urmează să se întoarcă.

Pompierii au declanşat planul roşu de intervenţie, deoarece se aşteptau la zeci de victime. "Pe 112 s-a anunţat că la un restaurant din Brăila s-ar fi prabuşit tavanul şi ar fi surprins persoanele din incinta restaurantului. Primele echipaje de la faţa locului au constatat că tavanul era prăbuşit, dar nu a surprins nicio persoană. Au fost alocate pentru această misiune patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, două autoscări şi 2 autospeciale de descarcerare, două ambulanţe SMURD, iar din partea SAJ Brăila patru ambulanţe", a declarat col. Ştefan Stoian, ISU Brăila.

Doar trei persoane au fost uşor rănite. "Am fost solicitaţi pentru mai mulţi pacienţi, aproximativ 60 de persoane, dar la  locul accidentului pacienţii erau conştienţi, era vorba doar de trei victime, cu traumatism cranian două victime şi o pacientă cu atac de panică care nu au dorit transportul la spital, s-au acordat îngrijiri la locul solicitării", a precizat dr. Victoria Ţîgîrlaş, director medical SAJ Brăila.

Politiştii au preluat ancheta. "Tavanul din rigips s-ar fi prăbuşit, persoanele aflate la interior s-au autoevacuat, în cauză a fost întocmit dosar penal şi sunt continuate cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă", a precizat inspector Elena Ostache, IPJ Brăila . Acum, resturile tavanului care a căzut sunt scoase în curtea restaurantului (foto deschidere ↑) și se aşteaptă finalizarea anchetei.

Despre incident, Monitorul de Galaţi a relatat în articolul "Tavan prăbuşit peste clienţi într-un restaurant din Brăila".

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu