26 FEBRUARIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Zece puncte de lansare a rachetelor antigrindină vor fi construite în Galaţi şi Vrancea
Zece puncte de lansare a rachetelor antigrindină vor fi construite în Galaţi şi Vrancea

Zece puncte de lansare a rachetelor antigrindină vor fi construite în judeţele Vrancea şi Galaţi până la finele anului 2019 şi vor deveni funcţionale începând cu 15 aprilie 2020, potrivit directorului Unităţii de Combatere a Grindinei Moldova II, Ion Marin, informează Agerpres. "Anul acesta au fost alocate fonduri pentru finanţarea a zece puncte de lansare a rachetelor antigrindină, respectiv patru punte în Vrancea şi şase în Galaţi. Anul acesta se va face construcţia şi dotarea şi, începând cu sezonul următor, care înseamnă 15 aprilie, acestea vor deveni operaţionale", a declarat Ion Marin.

Potrivit prefectului Judeţului Vrancea, Ticu Costandache, în urma construcţiei acestor puncte de lansare a rachetelor antigrindină, suprafaţa agricolă protejată va depăşi 150.000 de hectare. "Realizarea acestor puncte de lansare a rachetelor antigrindină va creşte suprafaţa agricolă protejată de la circa 100.000 de hectare, cât este în prezent, la peste 150.000 de hectare. Vrancea are o suprafaţă agricolă de peste 252.000 de hectare, însemnând teren arabil, viţă de vie sau pomi fructiferi", a precizat Ticu Costandache.

La nivelul Unităţii de Combatere a Grindinei Moldova II există la ora actuală zece puncte de lansare a rachetelor antigrindină operative, opt în Vrancea şi două în Galaţi. În 2018, din cele zece puncte de lansare a rachetelor s-au tras, în perioada 15 aprilie - 15 octombrie, 536 de rachete pentru combaterea norilor cu nuclee de grindină.


Articole înrudite