3 activităţi pe care le putem face dacă plouă afară Recomandat

Miercuri, 29 Mai 2019 11:33
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

De cele mai multe ori, atunci când plouă afară, această stare se transferă şi în sufletul nostru. Privim picăturile mari de ploaie care se aşează pe geam, ne focalizăm atenţia pe ele şi fără să ne dăm seama, empatizăm cu ele. În acel moment, se face transferul de energie, starea noastră fizică şi psihică se schimbă, iar noi ne întristăm.

În opinia expertului în mindfulness Dana Predu, sunt momente în viaţă când tristeţea pune stăpânire pe fiinţa noastră, iar noi suntem inerţi, pur şi simplu o lăsăm în interiorul nostru: nu o judecăm, nu o privim cu ură, nu ne luptăm cu ea. "O primesc nemişcată, îi simt forma brută, încerc să înţeleg de ce vrea să-şi facă adăpost în sufletul meu, ce o hrăneşte cu adevărat şi de ce are nevoie din partea mea ca să meargă mai departe, să-şi găsească perechea ei... fericirea. După ce iau contact cu tristeţea decid să o las să se transforme într-o variantă benefică pentru mine", explică expertul.

3 activităţi recomandate de expert

1. Privesc conştient natura! "Îmi aleg un colţ de geam pe care privesc afară şi încep să mă conectez cu tot ceea ce văd. Folosesc simţurile pentru a empatiza cu natura. Privesc cu atenţie firul de iarbă udă, miros aerul umed şi miresmele aduse de ploaie, ating picăturile scurse pe geamul meu şi aduc un zâmbet pe faţa mea. Sunt în viaţă!", spune expertul.

2. Scriu în agendă! "Se spune că lucrurile frumoase iau naştere din durere, din tristeţe. Aleg să scriu o pagină în agenda fără un scop anume, pur şi simplu îmi iau un pix şi mă las condusă de ceea ce primesc de la Univers. Şi da, ies lucruri minunate din sufletul meu, poveşti ce aveau nevoie de sfârşit", explică specialistul.

3. Aduc recunoştinţa aproape de mine! "Privesc cerul şi spun mulţumesc. Ştiu sigur că după ploaie vine soarele, este doar o noţiune de timp. Mulţumesc pentru tot ceea ce sunt şi voi fi, pentru tot ceea ce am şi voi avea, mulţumesc pentru ploaia de afară şi din sufletul meu", conchide expertul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu