30 SEPTEMBRIE 2023 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
AstraZeneca anunţă noi rezultate pozitive pentru medicamentul său anti-COVID-19
AstraZeneca anunţă noi rezultate pozitive pentru medicamentul său anti-COVID-19

Gigantul farmaceutic anglo-suedez AstraZeneca a publicat miercuri noi date pozitive obţinute în urma unui studiu clinic de fază 3 care a vizat testarea medicamentului său anti-COVID-19 Evusheld, informează AFP.
Aceste rezultate, publicate în revista The Lancet Respiratory Medicine, arată că Evusheld "aduce o protecţie statistică notabilă împotriva evoluţiei spre o formă severă de COVID-19 sau spre deces în comparaţie cu utilizarea unui placebo", a anunţat compania AstraZeneca într-un comunicat de presă.
Studiul "arată beneficiul oferit de tratamentul în ambulatoriu cu Evusheld împotriva cazurilor de COVID-19 uşoare până la moderate", au transmis reprezentanţii producătorului farmaceutic anglo-suedez.
În acest studiu clinic intitulat TACKLE, "90% dintre participanţi prezentau un risc de progresie a bolii COVID-19 spre o formă severă din cauza unor comorbidităţi sau a vârstei lor", precizează acelaşi comunicat.
Studiul a fost realizat în 95 de clinici din Statele Unite, America Latină, Europa şi Japonia pe un eşantion de 903 participanţi.
"În pofida succesului vaccinurilor anti-COVID-19, mulţi oameni, în special persoane vârstnice sau care suferă de comorbidităţi sau care sunt imunodeprimate, riscă încă să facă forme grave de COVID-19", a declarat Hugh Montgomery, profesor de tehnici de terapie intensivă la University College London şi totodată unul dintre coordonatorii studiului.
"Alte opţiuni sunt necesare pentru a împiedica progresia bolii şi pentru a reduce presiunea pe sistemele de sănătate, mai ales odată cu apariţia noilor variante", a adăugat profesorul britanic.
"Continuăm să discutăm rezultatele furnizate de TACKLE cu autorităţile de reglementare", a declarat Mene Pangalos, vicepreşedintele executiv al departamentului de cercetări biofarmacologice din cadrul companiei AstraZeneca.
Evusheld beneficiază de o autorizaţie de comercializare în Uniunea Europeană şi de o autorizaţie condiţionată în Marea Britanie pentru tratamentele de prevenţie.
Acest medicament, ce are la bază doi anticorpi monoclonali, este de asemenea autorizat pentru anumite cazuri bine definite în Statele Unite, iar cereri de autorizare pentru utilizarea sa în prevenţia sau în tratarea COVID-19 sunt analizate în această perioadă în mai multe ţări. (sursa Agerpres)

Articole înrudite