Pacienţii români pot participa la primul studiu internaţional pentru cancer la ficat

 
Luni, 06 Martie 2017 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pacienţii români pot participa la primul studiu internaţional adresat persoanelor care au cancer la ficat, în urma aderării Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (APAH-RO) la un parteneriat global, format din organizaţii similare din America de Nord, Asia şi Europa.
Potrivit unui comunicat de presă al APAH-RO, studiul, care este realizat la nivel global, vizează colectarea de informaţii relevante direct de la pacienţi cu privire la tratamentul cancerului de ficat, pentru a le oferi medicilor şi cercetătorilor date care pot contribui la îmbunătăţirea tratamentului.
Până la 31 martie 2017, pacienţii pot completa sondajul accesând website-ul campaniei toate datele fiind confidenţiale.
"Sper ca un număr cât mai mare de pacienţi români să completeze acest chestionar şi să împărtăşească celorlalţi din greutăţile întâmpinate în lupta cu boala. Este o şansă importantă de a înţelege mai bine această boală şi de a îmbunătăţi viaţa pacienţilor care trăiesc cu ea. Zilnic, la nivel mondial, zeci de mii de pacienţi se află în această situaţie, cancerul de ficat reprezentând cel de-al şaselea cel mai frecvent tip de cancer din lume", a declarat Marinela Debu, preşedintele APAH-RO, citată în comunicatul de presă.
Totodată, rezultatele studiului vor fi făcute publice în al doilea trimestru al acestui an, sub forma unui raport al London School of Economics şi al grupurilor de hepatită şi cancer de ficat participante la proiect.
Printre grupurile care iau parte la acest studiu se numără: Blue Faery American Foundation for the Liver — Asociaţia de Cancer la Ficat "Adrienne Wilson", British Liver Trust, Fundaţia Canadiană de Cancer la Ficat, Asociaţia Europeană a Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice (ELPA), APAH-RO şi un număr de unităţi de tratament de cancer la ficat din centre medicale majore din întreaga lume.
Sondajul care trebuie completat de către pacienţi a fost realizat pentru aceste organizaţii de către compania de cercetare Strategic Sight, care va analiza rezultatele în colaborare cu Medical Technology Research Group al London School of Economics, cu un ajutor de cercetare de la Sirtex Medical Limited.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu