Plicuri pentru răceală care conţin 10 E-uri şi două linguriţe de zahăr Recomandat

Duminică, 17 Ianuarie 2021 00:00
Publicat în Sanatate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Ştiaţi că putem găsi produse tip plicuri pentru răceala care au în conţinut până la 10 E-uri, este întrebarea adresată consumatorilor de InfoCons - Asociaţia Naţională de Protecţia Consumatorilor.
Potrivit unui studiu recent efectuat de această asociaţie, cantitatea de zahăr din plicurile pentru răceală a fost menţionată în 70% din produse, cu 9 procente mai puţin decât în studiul din 2018. Cantităţile au variat între 0 şi 12.6 grame per plic. Astfel, într-un singur plic putem găsi echivalentul a 2 linguriţe şi jumătate de zahăr. Comparativ cu studiul din 2018, se remarcă faptul că unele produse nu mai au specificată în prospect cantitatea de zahăr.
„Indiferent când răcim, mulţi dintre noi mergem repede la prima farmacie şi cumpărăm tot felul de produse de răceală, de cele mai multe ori fără recomandarea medicului. Astfel, ajungem la celebrele «plicuri de răceală», substanţe cu care sperăm să ne facem bine cât mai repede. Ar trebui să fim atenţi la ce conţin aceste produse, deoarece multe dintre ele conţin substanţe active, dar şi mulţi coloranţi, aromatizanţi, zahăr pentru a le îndulci. Dacă ne uităm pe eticheta unui astfel de produs, nici nu ştim dacă suntem în galantarul cu mâncare sau cu medicamente. Dar ATENŢIE, astfel de produse conţin şi sare! Cred că nimeni nu s-ar fi gândit la aşa ceva, şi în condiţiile în care ingerăm sare din tot felul de produse agro-alimentare, ne mai trezim cu sarea şi în produsele care ar trebui să ne facă bine. Trebuie să fim atenţi pentru că, mâncând multă sare, s-ar putea să fim nevoiţi să ne întoarcem la farmacie“, a declarat Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.

Descarcă de mai jos tabelul complet al conţinutului de zahăr! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu