02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Campioana mondială Dana Corban trece prin momente dificile
Campioana mondială Dana Corban trece prin momente dificile

Daniela Corban a cucerit titlul mondial la handbal junioare în 2014. Jucătoarea gălăţeană a avut o contribuţie importantă la medalia de aur cucerită alături de coechipierele sale. 2015 nu este însă cu noroc pentru jucătoarea care are dublă legitimare, la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea şi la CSS Galaţi. Jucătoarea s-a accidentat grav într-o partidă amicală cu Norvegia şi a suferit o operaţie care o va ţine mult timp departe de terenul de joc. Omul care a descoperit-o pe Dana Corban, Miron Stanciu, a ţinut permanent legătura cu fosta sa elevă.

Miron Stanciu, antrenor emerit, a declarat: „Echipa naţională de junioare a făcut trecerea la tineret şi a susţinut trei partide cu Norvegia. În primul meci, la un contraatac, Dana a fost împinsă de o adversară, a căzut şi s-a accidentat foarte grav. În primă fază nu a realizat nimeni ce s-a întâmplat. Piciorul s-a umflat şi lucrurile s-au complicat apoi. Foarte grav este că la această partidă echipa noastră nu a avut medic. Este inadmisibil să nu ai medic la sală la un meci internaţional. Aceste fete, care sunt mândria noastră în handbal, sunt lăsate de izbelişte. Dana a stat toată noaptea cu piciorul umflat şi abia dimineaţă a venit medicul echipei Concordia Chiajna să o vadă. Jucătoarea a fost dusă apoi la o clinică unde s-a presupus că are întindere de ligamente, după ce a ajuns la Râmnicu Vâlcea i s-a făcut un RMN şi s-a descoperit că are ruptură de ligamente încrucişate şi menisc exterior. Conducerea Federaţiei nu s-a implicat deloc. Jucătoarea a luat decizia, împreună cu familia, să meargă la Spitalul Militar din Bucureşti, unde a fost operată de profesorul Fodoreanu. Am avut o discuţie cu tatăl Danielei Corban şi mi-a spus că a suportat cheltuielile legate de operaţie şi toate costurile pentru consultaţie şi internare. Între timp a luat legătura cu familia şi preşedintele Federaţiei de Handbal, Alexandru Dedu, care a spus că va plăti toate cheltuilile legate de operaţie şi refacere. Ar fi păcat ca o jucătoare atât de valoroasă să nu fie recuperată perfect. Merită felicitări cei de la Vâlcea, care au ajutat-o mult. Jucătoarea va reveni în aproximativ 6 luni. Ea are oferte chiar şi aşa, accidentată, cum este, şi în vară, când termină junioratul, va prinde un contract foarte bun". 

Daniela Corban este un sportiv de mare valoare, unul dintre foarte puţinii cu care se poate mândri Galaţiul. Ea trebuie să revină în handbal mai puternică decât a fost înainte de accidentare, pentru că este tânără şi are toată cariera în faţă.


Articole înrudite