18 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Junioarele de la Donaris au pierdut incredibil
Junioarele de la Donaris au pierdut incredibil

Duminică s-au disputat jocurile unei noi etape din cadrul Campionatului Naţional de volei rezervat junioarelor. Sala Siderurgistul a găzduit confruntarea dintre ACSV Donaris 2010 Galaţi şi CSS 1 Constanţa. Derbiul seriei B a creat o atmosferă extraordinară în tribune iar pe teren cele două combatante au reuşit să ofere un spectacol sportiv agreabil. Din păcate, fetele noastre au fost apăsate de miza partidei, au intrat cam timorate pe teren şi asta le-a costat scump. Echipa din Constanţa, cu o talie superioară, a ştiut să profite şi şi-a adjudecat nesperat primele două seturi. Când totul părea pierdut, antrenorul Nelu Ivanov a dat dovadă de inspiraţie şi a introdus-o pe teren pe Cristina Iacob, care printr-o serie de servicii bine orientate le-a readus pe „donariste” în meci. De la 3-11, tabela s-a modificat la 14-13 şi în continuare atacurile Iulianei Cazamir şi Liviei Lupoaie au destabilizat apărarea constănţeană. În setul patru câteva blocaje pe centru de care s-a făcut „vinovată” Ruxandra Dănăilă dublate de atacurile internaţionalei Andra Streşină au făcut ca gazdele să aibă un avantaj consistent pe tabela de marcaj, scor 20-10 şi chiar 24-18. Ce a urmat ne-a dus cu gândul la filmele lui Alfred Hitchcock. Toată lumea se aştepta să asiste la tie-break dar gălăţencele s-au blocat psihic, au pierdut incredibil opt puncte consecutiv şi totodată meciul. Fără a căuta o scuză, trebuie să amintim şi de cele 5-6 greşeli de arbitraj comise de brigada Mihaela Toma - Cristian Costache, cea mai gravă fiind comisă la scorul de 24-23,  când Irina Chiscop a atacat, mingea din blocajul advers a ieşit în aut, dar...
„A fost un joc de bun nivel tehnic şi spectacular, peste limită şi e păcat că nu în fiecare etapă avem parte de asemenea dispute. Miza şi-a spus cuvântul şi am început cu trac. Un mare câştig l-a reprezentat Cristina Iacob, care, deşi are numai 14 ani, a intrat fără frică şi ne-a readus în joc. Din păcate, în setul patru, deşi am avut un avantaj consistent, am irosit o uriaşă şansă de a intra la tie-break unde consider că am fi câştigat fără probleme, adversarele cedând fizic. La fel ca şi în jocul cu Buzăul, nu putem gestiona cum trebuie o situaţie favorabilă şi cedăm psihic”, ne-a declarat antrenorul Nelu Ivanov.
Rezultat final: Donaris - CSS 1 Constanţa 1-3 (22-25, 21-25, 25-23, 24-26). Formula folosită: Mihaela Stângă (4 puncte), Livia Lupoaie (13), Ruxandra Dănăilă (6), Iuliana Cazamir (23), Irina Chiscop (12), Andra Streşină (7), Mihaela Brazdeş -libero. A mai evoluat: Cristina Iacob. În următoarea etapă, Donaris va juca în deplasare la CNMV Ploieşti (2 februarie).

 

Clasament
1. CSS 1 Constanţa      6     5     1     17:8     11 puncte
2. CSS Buzău     6     4     2     15:7     10
3. CSM CSS 2     6     4     2     15:8     10
4. ACSV DONARIS     6     4     2     13:9     10
5. GSI M. Eliade     6     1     5     4:16     7
6. CNMV Ploieşti     6     0     6     1:18     6



Articole înrudite