05 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Aflaţi la ora meciului pe locul doi în clasamentul Ligii I, la un punct în spatele celor de la Poli Timişoara, jucătorii antrenaţi de Dorinel Munteanu au trecut rapid peste fazele de acomodare. Sălăgeanu a fost primul care l-a încercat pe portarul advers, iar Viglianti (min. 10) a şutat pe jos din lovitură liberă, mingea fiind respinsă de apărarea clujeană. Gălăţenii au continuat să dea târcoale porţii apărate de Marius Popa, ocaziile periculoase neîntârziind să apară. Minutul 23 a adus descătuşarea mult aşteptată de jucători şi de numerosul public aflat în tribunele arenei Oţelul. Unul dintre veteranii lui Dorinel, Gabi Paraschiv a marcat la capătul unei acţiuni deosebit de spectaculoase. „Para” a şutat plasat de la 11 metri, mingea a lovit bara porţii clujene, iar apoi a intrat în plasă. Până la pauză, echipa noastră a continuat să controleze jocul, adversarii reuşind în rare momente să se apropie de buturile lui Grahovac, iar când au izbutit au şutat prin tribune.

Totul pe cartea victoriei

Conştienţi de faptul că "universitarii" din Cluj sunt stimulaţi de celelalte adversare, "oţelarii" au demarat în trombă în repriza secundă. Giurgiu (min. 51) a şutat puternic de la 23 de metri, după o respingere nefericită pentru clujeanul Pele, iar Marius Popa era nevoit să scoată pentru a doua oară mingea din poartă. 2-0 pentru Oţelul şi victoria prindea contur. Ionuţ Badea l-a trimis în teren pe fostul dinamovist Claudiu Niculescu, însă acesta a reuşit să se remarce doar printr-o lovitură cu capul din 8 metri, mingea oprindu-se la Grahovac. A urmat un protest al oaspeţilor, care au cerut penalti la un eventual henţ al lui Costin. Singurul lucru cu care s-au ales din partea arbitrului Robert Dumitru a fost trimiterea în tribune a tehnicianului Ionuţ Badea. Între timp, Oţelul şi-a văzut de joc, Sălăgeanu a trimis o minge în faţa porţii după un un-doi cu Pena, iar Râpă a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând balonul în poartă. Finalul de meci i-a găsit pe gălăţeni în terenul clujenilor, fluierul de final al arbitrului consemnând un nou succes pentru Oţelul, care continuă să domine Liga I.



Oţelul Galaţi - "U" Cluj 3-0 (1-0)

Formaţii: Oţelul: Grahovac - Râpă, Perendija, Costin, Sălăgeanu (Petean, min. 88) - Neagu, Giurgiu - Iorga, Viglianti, S. Ilie (Ochiroşii, min. 84) - Paraschiv (Pena, min. 58).
U Cluj: Popa - Buhuş, Pele, Abrudan, Ascoli - Păcurar, Nasser, V. Gheorghe (Cl. Niculescu, min. 56), Ad. Cristea - Voican (Unguruşan, min. 56), Machado (Tony, min 84).
Cartonaşe galbene: Ascoli (min. 8), Cristea (min. 58), Perendija (min. 66), Unguruşan (min. 83)
Cartonaş roşu: Ionuţ Badea (min. 67).
Arbitru: Robert Dmitru (Braşov); asistenţi: Cristian Nica (Ploieşti) şi Sebastian Stoianov (Constanţa).


Articole înrudite