14 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LPF 2 intră în acţiune
LPF 2 intră în acţiune

Liga secundă de fotbal îşi schimbă din nou formatul. Echipele vor hotărâ dacă se va mai juca play-off şi play-out. Cele mai multe dinţre divizionarele secunde sunt împotriva acestui sistem care a transformat meciurile din liga secundă din finalul sezonului într-o adevărată parodie.
Auraş Braşoveanu, preşedinte LPF 2, a declarat: „LPF 2 are statut juridic de pe data de 29 mai. Pe 15 iunie este prima adunare extraordinară în care vor fi aleşi vicepreşedinţii ligii şi se vor asocia cluburile care evoluează la nivel de liga secundă pentru a putea ca de pe 1 iulie să intrăm în legalitate şi să preluăm organizarea campionatului 2014-2015. Sistemul competiţional cu play-off şi play-out s-a dovedit falimentar. Din păcate, nu mai putem vorbi despre principiul de fair play vizavi de ceea ce s-a întâmplat pe finalul sezonului. Obiectivul primordial al LPF 2 este reprezentat de întoarcerea publicului spre meciurile de liga secundă. În sezonul viitor vrem să reatragem interesul mass-media şi al sponsorilor. Trebuie să recunoaştem faptul că mulţi dintre oamenii care sprijineau fenomenul au făcut un pas în spate, lucru care a condus la tot ceea ce înseamnă la acest moment lipsa de continuitate în efectuarea plătitor către jucători, antrenori şi către arbitri. Mulţi dintre oamenii care sprijină cluburile s-au aflat în imposibilitate de plată nu numai din cauza situaţiei economice ci şi din pricina scandalurilor numeroase care au ţinut prima pagină a ziarelor”.
Liga secundă are nevoie de un nou început. LPF 2 trebuie să devină organismul care să sprijine cu adevărat cluburile care se constituie în pepiniera reală a fotbalului românesc.


Articole înrudite