Ministrul Tineretului şi Sportului s-a întâlnit cu ambasadorul Japoniei în România Recomandat

Sâmbătă, 23 Ianuarie 2021 00:00
Publicat în Sport
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, s-a întâlnit joi cu Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România, potrivit paginii de Facebook a Ministerului. Vizita a avut loc în contextul în care ambasadorul nipon a prezentat scrisorile de acreditare preşedintelui României la data de 15 decembrie 2020, iar Novak a fost învestit în funcţie la data de 23 decembrie.
„Am fost onorat astăzi de vizita E.S. Hiroshi Ueda, ambasadorul Japoniei în România. Această vizită are o semnificaţie cu atât mai specială cu cât capitala Japoniei va găzdui în acest an Jocurile Olimpice şi Paralimpice de Vară. Am constatat cu mare bucurie că împărtăşim aceeaşi dorinţă şi disponibilitate pentru o bună colaborare, cât şi viziunea cu privire la principii şi valori. I-am vorbit domnului ambasador despre aprecierea pe care o am pentru modelul de educaţie japonez, despre sportivii calificaţi sau aflaţi încă în proces de calificare. La Tokyo, ei vor fi România în faţa întregii lumi şi îmi doresc să arătăm tuturor că avem valori şi valoare. La acest efort voi contribui personal, în calitate de ministru, dar şi de sportiv participant la Jocurile Paralimpice. Spor la pregătire şi antrenamente şi mult succes tuturor!“, a afirmat Novak, pe pagina sa de Facebook, după întâlnire.
MTS precizează că anul 2021 este unul aparte în ceea ce priveşte relaţiile româno-japoneze, deoarece capitala Japoniei va găzdui Jocurile Olimpice de Vară, în perioada 23 iulie-08 august, şi Jocurile Paralimpice, între 24 august şi 5 septembrie, dar se vor împlini şi 100 de ani de relaţii diplomatice între cele două ţări şi, nu în ultimul rând, se comemorează 10 ani de la cutremurul din nord-estul Japoniei. (Sursa Agerpres)

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu