13 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul alunecă spre liga secundă
Oţelul alunecă spre liga secundă

Oţelul a început partida de la Botoşani cu frâna de mână trasă. Ewald Lienen a crezut că dacă aliniază un prim 11 cu 5 fundaşi şi 3 mijlocaşi la acoperire va reuşi ceea ce a realizat Săgeata Năvodari la Galaţi. Tactica aleasă de german s-a dovedit falimentară. Cu Giurgiu şi Marquinhos pe bancă, gălăţenii nu au putut să lege 3 pase. Vasvari în minutul 6 şi Hadnagy în minutul 12 anunţau o zi fastă pentru gazde. Mişelăricu are însă ocazia să deschidă scorul în minutul 17, dar lovitura sa de cap se duce peste poartă. În minutul 22 se produce şi deschiderea scorului. Prestia face un fault de campionatul judeţean şi Vasvari transformă lovitura de la 11 metri. 1-0 pentru FC Botoşani. Fulop ratează incredibil majorarea scorului în minutul 30, după ce l-a driblat şi pe Goicoechea. Oţelul nu joacă nimic şi chiar dacă are o mulţime de fundaşi în teren, se apără catastrofal. Mişelăricu îl faultează ca pe maidan pe Fulop şi Vasvari transformă cu siguranţă de la punctul cu var: 2-0, scor care s-a consemnat la pauză. Oţelul putea înscrie în ultima fază a reprizei, dar Lazăr a salvat şutul violonistului cu cască, Astafei. Lienen îi scoate la pauză pe Sîrghi şi Filip şi îi introduce pe Zaharia şi Tudorie. Schimbările nu au nici un efect iar FC Botoşani majorează scorul în minutul 53. Stojkov îl umileşte pe Prestia şi îi pasează lui Fulop care îndeplineşte o simplă formalitate. 3-0 pentru FC Botoşani şi meciul era practic încheiat. Oţelul încercă să înscrie măcar golul de onoare, dar Tudorie şi Giurgiu irosesc ocazii foarte mari. Gazdele nu cedează niciun metru iar dăruirea jucătorilor lui Leo Grozavu părea demnă de o finală de Champions League. Astafei reuşeşte să înscrie golul gălăţenilor în minutul 90 iar FC Botoşani se impune cu 3-1.
Oţelul a pierdut un meci pe care nu-l putea câştiga jucând lamentabil. Ewald Lienen este principalul vinovat pentru înfrângerea suferită de echipa sa. Când aliniezi o echipă cu 8 jucători defensivi şi doar 2 ofensivi nu ai cum să câştigi. Faptul că Giurgiu şi Marquinhos au luat loc pe bancă este aproape inexplicabil.
Formaţii: FC Botoşani: Lazăr 7 – Dinu 6, Oltean 7, Tincu 6, Acsinte 6 - Codoban 6 (Danci 6), Vasvari 8, Croitoru 6 (Ghinga), Fulop 8 - Stojkov 6, Hadnagy 6 (Cârjan 5). Oţelul: Goicoechea 5 -Tritz 4, Sîrghi 4 (Zaharia 6), Prestia 3, Mişelăricu 4 -Milea 4, Lovin 5, Filip 5 (Tudorie 6) - Cooper 5 (Giurgiu 6) - Astafei 6.
Narcis Răducan a făcut o declaraţie halucinantă la final, probabil din cauza supărării pricinuite de rezultatul înregistrat de Oţelul: „Am jucat prost şi am pierdut. Nu disper, însă, pentru că Timişoara şi Săgeata au pierdut şi ele, astfel că avem încă şanse de salvare. Am discutat cu jucătorii în vestiar şi am ajuns la concluzia că probabil că numai noi suntem cei care ne dorim ca echipa să se salveze. Ce să mai spun despre faptul că dreptul de joc al lui Sîrghi şi Astafei a fost contestat, la fel ca şi în partida cu Săgeata... Cineva încearcă să ne dărâme prin orice mijloace, ceea ce mi se pare ciudat. Trebuie să învingem joi Timişoara, pentru a mai putea să sperăm”. Vorbele lui Narcis Răducan pot fi interpretate în fel şi chip. Cert este că jucătorii Oţelului nu au demonstrat la Botoşani că sunt dispuşi să moară pe teren pentru a evita retrogradarea. Narcis Răducan pare a încerca să mute privirea de la motivele reale pentru care Oţelul a pierdut a doua partidă consecutivă. Directorul general al echipei gălăţene ar trebui să-l întrebe pe Ewald Lienen de ce a aliniat o echipă ultradefensivă la Botoşani, în condiţiile în care formaţia sa avea nevoie ca de aer de toate cele 3 puncte puse în joc. Oţelul - Poli Timişoara poate însemna meciul salvării pentru gălăţeni numai în condiţiile în care tehnicianul german reuşeşte să alinieze un 11 format din jucători mobilizaţi 100%.


Articole înrudite