25 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Oţelul îşi va apăra corect şansele la Tg. Mureş
Oţelul îşi va apăra corect şansele la Tg. Mureş

Oţelul este una dintre revelaţiile celei de a doua jumătăţi a returului. Chiar dacă nu a reuşit să evite retrogradarea, echipa de Dunăre a făcut meciuri excelente şi a învins adversari mult mai bine cotaţi. Cu toate că nu a făcut un meci strălucit în faţa Universităţii Cluj, formaţia de la Dunăre a reuşit să se impună pentru că a avut şansă şi a avut un jucător în zi de graţie, Jugurtha Hamroun. Algerianul a făcut ce a vrut cu adversarii. Maghrebianul a marcat un gol de generic şi a contribuit la reuşita lui Tudorie. Defensiva gălăţeană a scârţâit serios, dar clujenii nu au putut profita de spaţiile generoase lăsate involuntar de jucătorii lui Florin Marin. Până la urmă, gălăţenii s-au impus, au acumulat 29 de puncte şi le-au retezat elevilor lui Adrian Falub orice şansă de salvare de la retrogradare. Pentru gălăţeni urmează ultimul meci pe prima scenă a fotbalului românesc, cel puţin pentru un an de zile. Întâmplarea face ca partida de la Tg. Mureş să aibă un caracter decisiv pentru stabilirea campioanei. 

Oţelul nu va putea să fie condamnată dacă pierde partida de la Tg. Mureş. Important este însă că elevii lui Florin Marin sunt hotărâţi să facă un meci după care lumea fotbalului românesc să regrete faptul că fosta campioană nu se mai află pe prima scenă. Oţelul s-a trezit târziu şi acest lucru i-a fost fatal. Echipa gălăţeană o va lua însă de la capăt în liga secundă şi la anul ar putea să evolueze din nou în primul eşalon.

 

Declaraţii

 

Florin Marin - antrenor Oţelul: „Noi ne vom juca şansa la Tg. Mures. Nu avem nimic de pierdut. Văd că toată lumea ne vede drept victime sigure, dar vor avea o surpriză. Nu ne vom da la o parte din faţa mureşenilor."

Cristi Munteanu - team manager Oţelul: „La Tg. Mureş vom juca aşa cum am făcut-o cu Steaua şi cum am făcut-o în toate partidele. Le-am spus şi jucătorilor în vestiar că trebuie să ne batem până la capăt. Vrem să murim în picioare. Trebuie să demonstrăm că Oţelul nu merita să retrogradeze pentru că avea valoare."

Jugurtha Hamroun – Oţelul: „Vom da tot ce vom avea mai bun la Tg. Mureş pentru a câştiga. Va fi un meci dificil pentru că adversarii se bat pentru titlu. Noi am învins Steaua şi corect este să luptăm la fel şi cu ASA. Va fi foarte greu pentru mureşeni să ne învingă."

Alexandru Tudorie – Oţelul: „Noi mergem să jucăm la Tg. Mureş şi vrem să decidem campioana. Dacă ASA merită să fie campioană trebuie să ne învingă pe noi."


Articole înrudite