27 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Lucian Bute nu ştie încă la ce categorie va evolua
Lucian Bute nu ştie încă la ce categorie va evolua

Lucian Bute trăieşte într-o sferă a incertitudinilor. Boxerul născut în Pechea nu s-a hotărât care va fi categoria la care va evolua. Chiar dacă a declarat că va reveni la categoria supermijlocie, unde a cunoscut gloria, Bute este presat de managerul său, Al Haymon, să boxeze la categoria semigrea. Posibilul sau adversar ar fi Adonis Stevenson. O partidă cu Stevenson ar umple celebra Bell Center. Problema este că Bute nu are amintiri frumoase de la această categorie. Lucian a boxat de două ori la semigrea şi a înregistrat o victorie şi un eşec. Lucian l-a învins pe rusul Denis Grachev şi a fost învins de haitianul Jean Pascal. Lucian ar prefera să revină la categoria semimijlocie, unde se simte cel mai bine. Fostul campion mondial în versiunea IBF l-ar putea întâlni pe Anthony Direll, campionul mondial în versiunea WBC. 

Până când se va hotărî, Lucian se pregăteşte intens cu antrenorul lui Manny Pacquiao, Freddie Roach. Lucian a fost prezent la meciul secolelor, Mayweather - Pacquiao, unde a avut parte de o primire triumfală. Numele lui Lucian Bute mai reprezintă ceva în lumea boxului profesionist şi sportivul născut în Pechea trebuie să profite de acest lucru. Marea dorinţă a lui Lucian este legată de partida revanşă cu Carl Froch. Dacă l-ar învinge pe britanic, boxerul român s-ar reabilita şi ar recăpăta încredere în forţele proprii. Până la o eventuală partidă cu Froch, Bute trebuie să mai câştige cel puţin două meciuri în faţa unor adversari bine cotaţi. 

Chiar dacă are 35 de ani, Lucian Bute poate reveni mai puternic decât a fost în urmă cu câţiva ani. În boxul profesionist sunt numeroase cazuri de reveniri de legendă. George Foreman a recucerit titlul mondial la 43 de ani, Bernard Hopkins mai luptă la aproape 50 de ani, iar Evander Holyfield a boxat şi el la cel mai înalt nivel până la 50 de ani. Lucian Bute mai poate lupta încă cel puţin 3 ani. Totul este ca boxerul gălăţean să aibă încredere că poate redeveni ceea a fost şi mai mult decât atât.


Articole înrudite